avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... uscatoarele de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

uscatoarele de bloc

eu am luat acum 4 ani uscatorul de la parterul blocului in care locuiesc si mi am extins garsoniera.Mentionez ca am hartie semnata de toti proprietarii+copii dupa buletinele lor si semnaturi autentificate la notar.Am autorizatie de extindere a garsonierei .Acum platesc si impozit la primarie pt el.CE se poate intampla in cazul in care un singur locatar se razgandeste?SE poate face proces daca avem autorizatie de extindere de la primarie si semnata si de asociatia de proprietari?Mentionez ca nu am putut face act de vanzare cumparare pt ca legea nu permite asta.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:12, 6 Februarie 2009
Clarificati un pic: ce acte aveti pe spatiul respectiv? Am inteles ca nu aveti act de vanzare-cumparare. Dar aveti contract de inchiriere, de concesiune, de folosinta incheiat cu asociatia de proprietari? Probabil vecinii si-au dat acordul dar pentru ce anume? Platiti chirie la asociatie ?
Legea 230/2007 Art. 39. - Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune.

Desigur ca orice proprietar poate sa intenteze o actiune in instanta sa eliberati uscatorul , dar daca aveti actele bine intocmite si conform legii e greu sa obtina evacuarea dv.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2009
Adriantot, moderator
de ce sa obtina greu?cu preaviz poate fi evacuat..totusi este o proprietate comuna...un condomeniu..
proprietaru a scris:

de ce sa obtina greu?cu preaviz poate fi evacuat..totusi este o proprietate comuna...un condomeniu..

Cine sa dea preavizul, d-le?
Ce om credeti ca renunta la un spatiu la preavizul oricui?
Doamna intreba daca i se poate intenta proces daca cititi cu atentie. Deci e clar ca nu vrea sa elibereze spatiul de bunavoie. Eu am spus ca se poate sa fie actionata in instanta. Instanta daca da o hotarare de evacuare, d-na poate face recurs, apel ,etc.Daca hotararea devine definitiva, cei ce au castigat trebuie sa o investeasca cu formula executorie si sa apeleze la executor pentru evacuare, etc.
Acum s-a inteles d-le "proprietaru" de ce e greu!?
Ultima modificare: Vineri, 6 Februarie 2009
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi simpli de urmat pentru a inchiria uscatorul? bbking bbking din ce am citit pe acest forum, uscatorul nu poate fi vandut ci doar: inchiriat, concesionat sau dat in folosinta. administratorul asociatie nu prea a fost in ... (vezi toată discuția)
Cumparare, inchiriere sau concesionare a unei uscatorii intr-un bloc de proprietari ContSters276546 ContSters276546 Buna ziua! As vrea sa stiu cum pot folosi uscatoria unui bloc de proprietari cu acte in regula. Este un bloc cu 40 de proprietari si in principiu sunt de acord ... (vezi toată discuția)
Concesiune spațiu comun manicaandrei manicaandrei Buna seara, Se poate concesiona parte din spatiu comun unuia dintre proprietari ,de către Asociatia de Proprietari. Dacă se poate aceasta concesiune poate ... (vezi toată discuția)