avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nu am platit chiria
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nu am platit chiria

Buna ziua tuturor.Am mai gasit pe forum ceva subiecte similare dar nu am gasit totusi raspunsu la trebarea mea...Am o mica problema cu proprietaru...Stau in chirie intr'o garsoniera, am contract de mana(fara notar) unde se specifica faptu ca daca nu platesc chiria in max 15 zile de la data efectuarii platii scrisa pot fi dat afara.Eu am depasit acea limita si in schimb am inceput astazi sa ma cert verbal, fara injurii, cu proprietaru. Spre seara am avut surpiza sa ma trezesc la usa cu proprietaru insotit de 2 agenti de politie. Dupa o scurta cearta unu din agenti mi'a spus ca ma poate amenda cu 40 de lei zilnic timp de 90 de zile, sau ca la cererea proprietarului ma poate scoate afara din imobil fara sa imi scot bunurile..... totul pana ma achit corect fata de proprietar...Nu inteleg ce probleme as putea avea in cazul in care nu am sa platesc si am sa parasesc imobilul in ziua urmatoare. Primesc amenzi zilnic timp de 90 de zile, etc? Va multumesc pt timpul acordat acestei scrieri si va doresc o saptamana minunata!!!!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:32, 28 Noiembrie 2011
E prima data cand aud ca politia aplica amenzi pentru nerespectarea unui contract de inchiriere. Sigur erau politisti?

Daca nu patiti chiria proprietarul poate cere instantei de judecata evacuarea dvs. din imobil. Pana atunci nu va poate evacua nimeni.

Cand veti fi evacuat veti plati chiria restanta, penalitati si cheltuieli de judecata si executare.
Multumesc frumos pt raspuns D'le Alex....deci sa inteleg ca nu se poate sa primesc asa un nr de amenzi, desi domnii politisti au spus ca da si ca la cererea proprietarului ne da afara din imobil fara drept sa ne luam bunurile.Si toate astea la simpla cerere a proprietarului nu vorbim de instanta. Sa inteleg ca au mers la intimidare. Sa va raspund la intrebare, sigur erau politisti deoarece aveau masina de la circulatie, statie prin care ne'au verificat si prin limbajul abordat cam asa am tras concluzia plus ca erau imbracati ca niste ofiteri de la circulatie (uniforme se gasesc dar restu...) Eu am parasit imobilul si nu am platit nimic si toate astea din cauza pierederii locului de munca, am sa va tin la curent cu evolutia situatiei. Multumesc inca odata pt timpul si raspunsul acordat..O zi cat mai buna sa aveti!
Nu va poate evacua fara aprobarea expresa a instantei si doar cu executorul judecatoresc.

Legea locuintei spune:
Art. 24. - Rezilierea contractului de inchiriere inainte de termenul stabilit se face in urmatoarele conditii:
a) la cererea chiriasului, cu conditia notificarii prealabile intr-un termen de minimum 60 de zile;
b) la cererea proprietarului, atunci cand:
- chiriasul nu a achitat chiria cel putin 3 luni consecutiv;
- chiriasul a pricinuit insemnate stricaciuni locuintei, cladirii in care este situata aceasta, instalatiilor, precum si oricaror alte bunuri aferente lor, sau daca instraineaza fara drept parti ale acestora;
- chiriasul are un comportament care face imposibila convietuirea sau impiedica folosirea normala a locuintei;
- chiriasul nu a respectat clauzele contractuale;
c) la cererea asociatiei de proprietari, atunci cand chiriasul nu si-a achitat obligatiile ce-i revin din cheltuielile comune pe o perioada de 3 luni, daca au fost stabilite, prin contractul de inchiriere, in sarcina chiriasului.
Art. 25. - Evacuarea chiriasului se face numai pe baza unei hotarari judecatoresti irevocabile.
Chiriasul este obligat la plata chiriei prevazute in contractul de inchiriere, pana la data executarii efective a hotararii de evacuare.
Ms frumos inca odata pt raspunsuri...Desii nu am inteles daca am sa primesc amenzi cum am specificat mai sus din cauza neachitarii chiriei pt o luna, cu toate ca eu am eliberat casa si am lasat neplata pt o luna:(....Enjoy!!!
Nu aveti cum sa primiti amenzi pentru ca nu exista o baza legala pentru emiterea acestora. Daca primi vreo amenda faceti plangere impotriva respectivului agent de politie si contestati amenda in instanta.

Alte discuții în legătură

Drepturi chiriaş (evacuare) Reko Reko Bună ziua. Locuiesc în chirie într-un apartament. Nu s-a întocmit vreun contract de închiriere. Stau în acest imobil de 7 ani. Datorită unei popriri ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias inainte de termen lavra lavra Proprietarii garsonierei unde am stat cu chirie au vandut garsoniera si, cu toate ca contractul de inchiriere se semnase pe termen nelimitat, (avand asigurari ... (vezi toată discuția)
Uzufructuar si nudul proprietar (drepturi si obligatii) ioan_i ioan_i Buna ziua, Am citit in Noul cod civil informatii legate despre uzufructuar si nudul proprietar (art. 703-748). Am citit ca nudul proprietar nu are voie ... (vezi toată discuția)