avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi chiriaş (evacuare)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi chiriaş (evacuare)

Bună ziua.
Locuiesc în chirie într-un apartament. Nu s-a întocmit vreun contract de închiriere. Stau în acest imobil de 7 ani. Datorită unei popriri pentru un credit (cu care deja sunt în proces pt ca datoria era prescrisă) am rămas în urmă cu chiria pe ultimele 4 luni. (Dacă are vreo importanţă, am o adeverinţă de la asociaţia de proprietar, ce-mi adevereşte data de la care am devenit chiriaşă la acest imobil.) Proprietaru nu mi-a spus nimic despre părăsirea imobilului, ci doar că "aşa nu se mai poate".
La începutul lunii septembrie am primit o notificare prin care am fost somată să părăsesc imobilul în 5 zile. Pe urmă căruia am discutat cu proprietarul neajung la vreo concluzie. A rămas că "ne mai auzim". Săptămâna trecută am primit o citaţie pentru evacuare cu solicitare judecată şi în lipsă, judecata fiind în data de 29.09.2016.
Întrebarea este, care este termenul meu de a părăsi imobilul. 2 săptămâni mi se par prea puţin. Pot avea surpriza de a mă trezi cu yala schimbată, rămasă pe afară şi cu bunurile sechestrate de către proprietar? Am intenţia de a mă muta, nu doresc să ocup imobilul forţat, fără drept legal, dar aş vrea să ştiu că am un termen mai bun de 2 săptămâni ca să găsesc o altă locuinţă şi că am timp să-mi mut mobila, bunurile, etc.
Mulţumesc.
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2016
Reko, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:37, 19 Septembrie 2016
Puteti conveni amiabil cu locatorul termenul pentru eliberarea spatiului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am platit chiria omuverde3d omuverde3d Buna ziua tuturor.Am mai gasit pe forum ceva subiecte similare dar nu am gasit totusi raspunsu la trebarea mea...Am o mica problema cu proprietaru...Stau in ... (vezi toată discuția)
Solicitare ajutor chris76 chris76 Buna ziua! Locuiesc in apartamentul proprietate al fostei sotii impreuna cu cei 2 copii rezultati din casatorie,care mi-au fost incredintati mie dupa divortul ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias inainte de termen lavra lavra Proprietarii garsonierei unde am stat cu chirie au vandut garsoniera si, cu toate ca contractul de inchiriere se semnase pe termen nelimitat, (avand asigurari ... (vezi toată discuția)