avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Activitate susana.magyari

Activitate susana.magyari

am plecat in 1972 in usa si nu am renuntat la cetatenia romana, unde pot sa ma adresez pentru a dobandi un document care sa ateste cetatenia romana , aflandu-ma momentan in Romania
Răspuns la discuția pensie
cei trei ani de ucenicie la locul de munca , cand am fost retribuit se considera stagiu de cotizare?
Discuție pensie
sunt nascut in 1955, lucrez de 41 de ani , in ce conditii ma pot pensiona?
Discuție pensie
sunt nascuta in 1956, domiciliez in prezent in SUA, dar am lucrat in tara 10 ani. In ce conditii pot beneficia in tara de pensie , sau pot cotiza retroactiv ?
lucrez in invatamant ca si cadru didactic auxiliar, avand in gestiune si mijloacele fixe si obiectele de inventar din laboratorul de cercetare unde imi desfasor activitatea.O colega , cadru didactic a dus la domiciliul personal un laptop din acest centru pe care a avut niste date in absenta mea (seara), apoi nu a mai venit la serviciu intrerupand activitatea didactica pt un an.Este legal ce a facut?ce pot face in aceasta situatie , mai ales ca am abordat-o atat telefonoc cat si pe mail, si pana in prezent nu l-a returnat.
Răspuns la discuția Pensie anticipata
am facut ucenicie la locul de munca 3 ani cu contract, apoi am lucrat 1 an in productie, am continuat cu scoala de subofiteri 2 ani, si am lucrat in armata 10 ani.am trecut in rezerva la cerere si apoi am lucrat ca si functionar public pana acum.nu am intrerupt deloc activitatea pe tot parcursul acestei perioade.
in 1971 am inceput scoala de ucenici si am lucrat in continuare pana acum.Sunt nascut in 1955.cand ma pot pensiona si in ce conditii? multumesc
daca doresc sa parasesc firma la care lucrez in 12 mai , iar codul nou intra in vigoare la sfarsitul acestei luni , in ce data trebuie sa depun preavizul?
daca un cetatean american ( originar din Romania) moare pe teritoriul Romaniei, primeste certificat de deces in Romania si poate fi inhumat aici? Mentionez ca persoana este plecata din Romania de peste 40 de ani , deci nu mai are cetatenie romana.
daca sunt in concediu de maternitate sau prenatal cu carte de munca intr-o institutie pot fi cadru didactic asociat la o universitate si sa prestez ore in aceasta perioada?