Buna ziua,
Vreau sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Eu am locuit impreuna cu mama mea care in urma cu 5 ani a decedat.Acum locuiesc tot la aceeasi adresa. Anul trecut am primit un plic pe numele ei si fiind avizat l-am ridicat de la posta . Anul acesta ar fi trebuit sa primesc un alt plic din acelasi destinatar, dar postasul nu binevoieste sa avizeze aparitia acelui plic. Intrebarea mea este de ce nu se avizeaza? Am inteles ca s-au schimbat postasii, cel care era nul trecut s-ar fi inbolnavit.
Am fost la posta si am pus aceeeasi intrebare, si mi s-a spus ca : daca persoana este decedata nu se mai face avizare. Este posibil asa ceva? De unde stiu ei ca acea persoana este decedata? Mi s-a raspuns ca au metodele lor. In baza carei legi nu se face avizarea? Care este treaba postasilor? Daca adresa este corecta de ce nu se avizeaza? Poate in locuita respectiva sunt mai multe familii. Eu sunt mostenitoare si locuiesc la aceea adresa. Astept cu interes o lamurire .
Buna ziua,
Sunt din Botosani si v-as ruga daca se poate sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
Soacra mea a lucract ca insotitor pentru fiica ei de 35 ani, grad I de handicap pana anul trecut cand a fost data in somaj , deoarece primaria din satul in care locuieste a spus ca nu are fonduri sa o mai plateasca, promitandu-i ca la terminarea somajului o va reangaja. Dupa terminarea somajului, ia spus sa faca o cerere prin care este deoacord sa treaca indemnizatia pe fiiica ei. Ar vrea sa se pensioneze dar nu are vechimea pentru pensionare. I-ar mai trebui cam un an si jumatate. A fost la primarie sa o angajeze dar acestia refuza. Ce poate sa faca acum sa fie reangajata ? Va multumesc anticipat.
Buna ziua
Ma numesc Felicia si sunt din Botosani. Am vazut discutiile de pe forum si am vazut ca raspundeti, pe intelesul tuturor, unor probleme care nu le gasesti raspunsul atat de usor.
As vrea sa imi raspunde-ti daca se poate urmatoarea problema:
1) Tatal meu a avut o casa la tara mostenita de la parintii sai. Pe timpul lui Ceausescu a fost nevoit sa o vanda, cum era timpul atunci cu 250 mp de pamant pe langa locuinta, cealata bucata de pamant pana la 3500 m ramanand in proprietatea lui.Dupa ce s-a desfiintat cepeurile si s-au restituit pamanturile, unul dintre vecini a mutat gardul micsorand saprafata si nelasandu- i loc de acces. Dupa multe procese si ani de judecata a ajuns sa ii faca iesire 3,5 m, dar luindu-i iarasi din bucata de pamant ramanand doar cu 2500 mp, spunand conf.legii 18, au dreptul la 1000 de mp de teren. Mentionez ca terenul a fost proprietatea buncilor mei , apoi a tatalui meu. Cand s-a facut penerea in posesie tatal meu nu a vrut sa ridice titlul de proprietate deoarece nu corespundea ca metri patrati.Intre timp tatal meu a decedat si am ramas noi ( 4 copii) cu aceasta problema.Intre timp pe bucata de pamant care au luat-o abuziv , au construit o casa. Noi am vrea sa ne recuperam mostenirea. Ce este de facut? Si ce sanse sunt?
Perioada este dinainte de 1974, iar in actul de vanzare figureaza ca vecin pe o latura. Cei 250 mp au fost cumparati odata cu casa. S-a facaut plangere in baza legii funciare si din cate stiu eu ar fi trebuit sa i se dea in alta parte, deoarece sunt construite anumite cladiri. Nici acum nu este ridicat titllul de propritate, noi ca mostenitori ce ar trebui sa facem? Sa dam in judecata primaria comunei sau comisia care a facut masuratorile si punerea in posesie? Va multumesc
Perioada este dinainte de 1974, iar in actul de vanzare figureaza ca vecin pe o latura. Cei 250 mp au fost cumparati odata cu casa. S-a facaut plangere in baza legii funciare si din cate stiu eu ar fi trebuit sa i se dea in alta parte, deoarece sunt construite anumite cladiri. Nici acum nu este ridicat titllul de propritate, noi ca mostenitori ce ar trebui sa facem? Sa dam in judecata primaria comunei sau comisia care a facut masuratorile si punerea in posesie? Va multumesc
Perioada este dinainte de 1974, iar in actul de vanzare figureaza ca vecin pe o latura. Cei 250 mp au fost cumparati odata cu casa. S-a facaut plangere in baza legii funciare si din cate stiu eu ar fi trebuit sa i se dea in alta parte, deoarece sunt construite anumite cladiri. Nici acum nu este ridicat titllul de propritate, noi ca mostenitori ce ar trebui sa facem? Sa dam in judecata primaria comunei sau comisia care a facut masuratorile si punerea in posesie? Va multumesc.
Buna ziua
Ma numesc Felicia si sunt din Botosani. Am vazut discutiile de pe forum si am vazut ca raspundeti, pe intelesul tuturor, unor probleme care nu le gasesti raspunsul atat de usor.
As vrea sa imi raspunde-ti daca se poate la doua probleme:
1) Tatal meu a avut o casa la tara mostenita de la parintii sai. Pe timpul lui Ceausescu a fost nevoit sa o vanda, cum era timpul atunci cu 250 mp de pamant pe langa locuinta, cealata bucata de pamant pana la 3500 m ramanand in proprietatea lui.Dupa ce s-a desfiintat cepeurile si s-au restituit pamanturile, unul dintre vecini a mutat gardul micsorand saprafata si nelasandu- i loc de acces. Dupa multe procese si ani de judecata a ajuns sa ii faca iesire 3,5 m, dar luindu-i iarasi din bucata de pamant ramanand doar cu 2500 mp, spunand conf.legii 18, au dreptul la 1000 de mp de teren. Mentionez ca terenul a fost proprietatea buncilor mei , apoi a tatalui meu. Cand s-a facut penerea in posesie tatal meu nu a vrut sa ridice titlul de proprietate deoarece nu corespundea ca metri patrati.Intre timp tatal meu a decedat si am ramas noi ( 4 copii) cu aceasta problema.Intre timp pe bucata de pamant care au luat-o abuziv , au construit o casa. Noi am vrea sa ne recuperam mostenirea. Ce este de facut? Si ce sanse sunt?
Va mutumesc anticipat.