avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 18
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 18

Buna ziua
Ma numesc Felicia si sunt din Botosani. Am vazut discutiile de pe forum si am vazut ca raspundeti, pe intelesul tuturor, unor probleme care nu le gasesti raspunsul atat de usor.
As vrea sa imi raspunde-ti daca se poate la doua probleme:
1) Tatal meu a avut o casa la tara mostenita de la parintii sai. Pe timpul lui Ceausescu a fost nevoit sa o vanda, cum era timpul atunci cu 250 mp de pamant pe langa locuinta, cealata bucata de pamant pana la 3500 m ramanand in proprietatea lui.Dupa ce s-a desfiintat cepeurile si s-au restituit pamanturile, unul dintre vecini a mutat gardul micsorand saprafata si nelasandu- i loc de acces. Dupa multe procese si ani de judecata a ajuns sa ii faca iesire 3,5 m, dar luindu-i iarasi din bucata de pamant ramanand doar cu 2500 mp, spunand conf.legii 18, au dreptul la 1000 de mp de teren. Mentionez ca terenul a fost proprietatea buncilor mei , apoi a tatalui meu. Cand s-a facut penerea in posesie tatal meu nu a vrut sa ridice titlul de proprietate deoarece nu corespundea ca metri patrati.Intre timp tatal meu a decedat si am ramas noi ( 4 copii) cu aceasta problema.Intre timp pe bucata de pamant care au luat-o abuziv , au construit o casa. Noi am vrea sa ne recuperam mostenirea. Ce este de facut? Si ce sanse sunt?
Va mutumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: felicialuncasu , utilizator 11:20, 26 August 2010
Discutam de perioada de dinainte sau dupa 1974?
In actul de vanzare a celor 250 m.p. tatal dumneavoastra mai figura vecin pe vreuna din laturi?
Cei 250 m.p. teren au fost cumparati sau au trecut in proprietatea statului?
Daca vi s-a recosntituit mai putin ati facut plangere in baza legilor funciare?
Perioada este dinainte de 1974, iar in actul de vanzare figureaza ca vecin pe o latura. Cei 250 mp au fost cumparati odata cu casa. S-a facaut plangere in baza legii funciare si din cate stiu eu ar fi trebuit sa i se dea in alta parte, deoarece sunt construite anumite cladiri. Nici acum nu este ridicat titllul de propritate, noi ca mostenitori ce ar trebui sa facem? Sa dam in judecata primaria comunei sau comisia care a facut masuratorile si punerea in posesie? Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 18 felicialuncasu felicialuncasu Buna ziua Ma numesc Felicia si sunt din Botosani. Am vazut discutiile de pe forum si am vazut ca raspundeti, pe intelesul tuturor, unor probleme care nu le ... (vezi toată discuția)
Legea 18 felicialuncasu felicialuncasu Perioada este dinainte de 1974, iar in actul de vanzare figureaza ca vecin pe o latura. Cei 250 mp au fost cumparati odata cu casa. S-a facaut plangere in baza ... (vezi toată discuția)
Legea 58/1974 clementzzamf clementzzamf Tatal meu prin certificatul de mostenitor a dobandit prin certificatul de mostenitor un imobil din Bucuresti si terenul aferent conform legii sistematizarii ... (vezi toată discuția)