avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate copariu

Activitate copariu

Ca mijloc de probatiune am inregistrarile discutiilor avute cu sefii mei si mai pot proba si cu martori ( prietena mea a fost de fata la aceste discutii )
Faptul ca voi incepe sa "mint" nu este o solutie deoarece ma vor pune sa semnez un act aditional prin care declar ca nu sunt in relatie cu nici o colega/coleg de birou iar in cazul in care vor exista dovezi in aceasta privinta sunt de acord cu desfacerea contractului de munca si sunt pasibil la plata de daune, daca acestea exista.
In CIM si ROI nu exista clauze cu privire la acest subiect.
I
Din moment ce nu s-a adus la cunostinta nici prin CIM si nici prin ROI ca relatiile personale intre angajatii companiei sunt interzise , cum poti veni tu acuma , ca angajator , sa spui ca stii "nu toleram astfel de relatii si unul din voi trebuie sa plece , asteptam o solutie din partea voastra"

Nici unul din noi nu isi va da demisia. Angajatorul va restrustura unul din posturi si va desface unuia din noi contractul de munca fortandul pe celalalt sa plece.

Ce este de facut ? Cum putem sa rezolvam aceasta problema deoarece nici unul din noi nu are un alt job.

Va multumesc.
Buna ziua , astazi am fost "bagat in sedinta" de catre sefii mei si mi-a fost pusa intrebarea ce alegi: relatia sau serviciul? Efectiv am ramas socat si nu stiu ce sa fac, va rog o parere, dar povestea este cam asa :

Acum aproximativ 6 luni de zile am inceput o relatie cu o colega de serviciu, nu am ascuns relatia, dar nici nu ne-am dus la managerii nostri sa spunem ca suntem impreuna ( ca la gradinita ). Relatia personala s-a desfasurat doar dupa orele de program, iar in timpul programului am mentinut relatia la nivel strict profesional, tocmai pentru a nu ni se aduce reprosuri. La evaluari am primit doar calificative de bine si foarte bine amandoi.
Nu este mentionat in ROI sau contractul individual de munca faptul ca relatiile intre angajatii companiei sunt interzise. Cu toate astea, astazi am fost pusi sa alegem: relatia sau job-ul. Ni s-a spus ca unul dintre noi trebuie sa plece din companie si ni s-a cerut sa ne gandim care din noi isi da demisia. Cum niciunul dintre noi nu este de accord cu aceasta masura, negresind si neaducand nici un prejudiciu companiei, va rog sa ma ajutati cu un sfat, o parere, orice ce poate ajuta la solutionarea situatiei in care ne aflam.
Va multumesc.

ca sa raspund ca aceste foarte multe intrebari .
nu mi-a batut fosta sotie niciodata , nu am facut scandaluri in casa de fata cu copilul , nu mi-a inselat familia , divortul a survenit deoarece sotia a gasit altceva , nu am facut amenintari la adresa fostei sotii , chiar eu am spus in instanta ca un copil este mai bine sa traiasca langa mama
eu daca anunt copilul ca maine voi merge la el , el nu doarme toata noaptea , de ce trebuie sa ne razbunam folosind copilul pentru ca noi nu ne mai intelegem ?
Eu imi doresc sa imi iau copilul in vacante la mine asa cum a decis instanta nu vreau nimic mai mult

Cred ca asta este si scopul ei . Eu incerc sa fac tot posibilul sa nu se intample acest lucru .

Chiar daca nu imi da copilul in vacante eu merg de cate ori am ocazia la el ( cam o data pe luna sau cel mult la 2 luni ) si ies cu el macar cateva ore la plimbare , incerc sa vb cu el la telefon in fiecare zi .

nu imi doresc sa ajung la executor deoarece imi este frica sa nu sufere copilul , pe mine sincer ma intereseaza doar soarta copilului altceva .......... vb romanului "ma lasa rece"
copilul are 4.7 ani si de cate ori am stat de vorba cu el el mi-a spus ca vrea sa vina la mine dar " i-a spus mami ca daca pleaca de langa ea va plange pana moare si el nu vrea sa moara mami " astea sunt vorbele lui , vorbe care le pot confirma martori

eu nu intentionez sa iau copilul la mine definitiv , chiar eu am spus in instanta ca pentru copil este mai bine sa locuiasca cu mama lui , altfel este educatia pe care poate sa i-o dea o mama , dar am insitat sa pot lua copilul la mine in vacante
Revin : "Încuviinţează ca pârâtul să-şi exercite drepturile părinteşti prin legături personale cu minorul la domiciliul pârâtului, câte o săptămână în vacanţele de iarnă şi de Paşti, 2 săptămâni în vacanţa de vară şi în perioada sărbătorilor de iarnă şi de Paşti, când minorul le va petrece alternativ, un an la mamă şi un an la tată, începând cu anul în curs cu petrecerea acestor sărbători la mama reclamantă. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Executorie de drept în privinţa obligaţiei de întreţinere. Definitivă şi irevocabilă în privinţa divorţului. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare în privinţa celorlalte capete de cerere din acţiunea principală şi a cererii reconvenţionale. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 07.03.2012 "

aceasta este hotararea instantei

eu momentan locuiesc la 350 km de copil . De vizitat pot sa il vizitez cand vreau nu mi s-a pus interdictie ( sau piedica ) dar intampin tot felul de greutati si motive atunci cand vreau sa il iau la mine acasa , asta si este problema mea . Vreau sa plec cu el in concediu , vreau sa stau si eu cu copilul meu .

fosta mea sotie refuza sa lase copilul in vizita la mine acasa . Am fost la copil cu gandul sa il iau la mine iar ea a refuzat sa mi-l dea . este normal sa imi doresc sa iau copilul la mine , dar sa merg 350 km si sa intampin tot timpul refuz ...............
in urma divortului , instanta mi-a acordat dreptul de a-mi lua copilul in vacante ( 1 sapt in vacanta de primavara , 2 sapt. in vacanta de vara si 1 sapt in vacanta de iarna ). Am incercat sa iau copilul in vacanta de primavara dar sub motiul ca , copilul nu vrea sa vina la mine am renuntat . Acuma incerc sa iau copilul din nou dar ma lovesc de acelasi motiv sau mi se spune ca "copilul nu vrea sa vina la tine fara mine" , ce pot sa fac sau va rog sa ma indrumati pentru a reusi sa iau si eu copilul la mine macar atat cat mi-a acordat dreptul instata . Fosta sotie ma ameninta ca ea este reporter si ca nici o instanta nu imi va da dreptate pentru ca vointa copilului primeaza .

eu daca am intarziat o zi sau doua cu pensia alimentara am primit amenintari ca va depune plangere , atata timp cat eu imi achit obligatiile de ce nu pot sa beneficiez si de drepturile pe care instanta mi le-a acordat .

in urma divortului , trebuie sa platesc o pensie de intretinere catre copilul meu

problema este ca am insitat sa mi se trimita codul IBAN pentru ca societatea sa poata vira suma , incepand cu 10.03.2012 , catre fosta mea sotie dar ea nu imi trimite codul IBAN , ce pot sa fac ? ca nu vreau sa ma trezesc ca ma va da in judecata pentru ca nu vreau sa platesc pensia alimentara .


" Ia act de învoiala părţilor şi stabileşte în sarcina tatălui minorului, pârâtul, contribuţia acestuia la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a minorului prin plata unei pensii de întreţinere în cuantum de 25% din venitul net lunar obţinut de debitorul obligaţiei de întreţinere de la SC ..... SA , începând cu data introducerii acţiunii ? 10.06.2011 şi până la împlinirea vârstei majoratului de către beneficiarul obligaţiei de întreţinere "
Răspuns la discuția Incredintare comuna?
da exista cazuri in care s-a dispus incredintarea comuna a minorului

" Ia act de învoiala părţilor şi stabileşte ca autoritatea părintească să revină în comun ambilor părinţi referitor la minorul COPARIU RAREª ªTEFAN, născut la data de 01.01.2008. Ia act de învoiala părţilor şi stabileşte locuinţa minorului la mama sa, reclamanta."

este comunicarea pe care am primit-o eu in urma casatoriei .

trebuie doar sa va intelegeti cu fosta sotie