avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de a-mi lua copilul in vacante
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de a-mi lua copilul in vacante

in urma divortului , instanta mi-a acordat dreptul de a-mi lua copilul in vacante ( 1 sapt in vacanta de primavara , 2 sapt. in vacanta de vara si 1 sapt in vacanta de iarna ). Am incercat sa iau copilul in vacanta de primavara dar sub motiul ca , copilul nu vrea sa vina la mine am renuntat . Acuma incerc sa iau copilul din nou dar ma lovesc de acelasi motiv sau mi se spune ca "copilul nu vrea sa vina la tine fara mine" , ce pot sa fac sau va rog sa ma indrumati pentru a reusi sa iau si eu copilul la mine macar atat cat mi-a acordat dreptul instata . Fosta sotie ma ameninta ca ea este reporter si ca nici o instanta nu imi va da dreptate pentru ca vointa copilului primeaza .

eu daca am intarziat o zi sau doua cu pensia alimentara am primit amenintari ca va depune plangere , atata timp cat eu imi achit obligatiile de ce nu pot sa beneficiez si de drepturile pe care instanta mi le-a acordat .

Ultima modificare: Marți, 7 August 2012
copariu, utilizator
Revin : "Încuviinţează ca pârâtul să-şi exercite drepturile părinteşti prin legături personale cu minorul la domiciliul pârâtului, câte o săptămână în vacanţele de iarnă şi de Paşti, 2 săptămâni în vacanţa de vară şi în perioada sărbătorilor de iarnă şi de Paşti, când minorul le va petrece alternativ, un an la mamă şi un an la tată, începând cu anul în curs cu petrecerea acestor sărbători la mama reclamantă. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Executorie de drept în privinţa obligaţiei de întreţinere. Definitivă şi irevocabilă în privinţa divorţului. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare în privinţa celorlalte capete de cerere din acţiunea principală şi a cererii reconvenţionale. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 07.03.2012 "

aceasta este hotararea instantei

eu momentan locuiesc la 350 km de copil . De vizitat pot sa il vizitez cand vreau nu mi s-a pus interdictie ( sau piedica ) dar intampin tot felul de greutati si motive atunci cand vreau sa il iau la mine acasa , asta si este problema mea . Vreau sa plec cu el in concediu , vreau sa stau si eu cu copilul meu .

fosta mea sotie refuza sa lase copilul in vizita la mine acasa . Am fost la copil cu gandul sa il iau la mine iar ea a refuzat sa mi-l dea . este normal sa imi doresc sa iau copilul la mine , dar sa merg 350 km si sa intampin tot timpul refuz ...............
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
copariu, utilizator
Solicitati sprijin la DGASPC, apelati si la un executor judecatoresc pt ca acesta sa constate ca sunteti impiedicat in a va exercita dreptul la vizita si apoi, ii puteti face plangere penala mamei pt nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului
Va reamintesc insa, ca legea spune ca "copilul are dreptul....la relatii personale cu ambii parinti"....drept care in cazul de fata ii este respectat, insa nu are si OBLIGATIA. Poate daca mai creste, va vrea sa mearga in vacanta...
Eu am senzatia ca bietul copil ar vrea.
Cati ani are copilul ?
Copilul nu are obligatii si se prea poate ca intr-adevar sa nu vrea, insa ar trebui vazut unde si care e problema si inlaturata.
In primul rand, nu ne-ati spus ce varsta are copilul.
In al doilea rand, copilul este o fiinta umana care are preferinte, placeri sa fobii.
Un copil mic este atasat de cel care se ocupa de el , de cel in prezenta caruia se simte in siguranta.
Orice fiinta umana are , instinctiv, frica de necunoscut, frica de schimbare, nu ma mira refuzul copilului de a pleca din casa unde se simte in siguranta.
Odata cu maturizarea copilului, veti constata o schimbare in atitudinea lui; chiar copilul va insista sa va vedeti mai des, sa-l sfatuiti, etc.
Important este sa tineti legatura cu el, ca pana acum si...timpul le va rezolva pe toate.

Alte discuții în legătură

Cerere modificare program vizitare minor auvlg auvlg Am divortat in 2006 in urma divortului copilul a fost incredintat mamei si cu asta am fost total deacord. La data respectiva fosta sotie avea domiciliu in ... (vezi toată discuția)
Executare silită minor yzabela yzabela Nu sunt de acord cu legile din Romania privind executarea silită minor. Sunt unul dintre părinți care dorește ca fiica mea sa aiba relații cu tatăl ... (vezi toată discuția)
Atribuire drept de vizitare copil minor Aysha Aysha Subiectul pe care vreau sa-l abordez a mai fost discutat, dar cum fiecare subiect are particularitatile lui... nu am reusit sa ma regasesc in niciunul din ... (vezi toată discuția)