avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de a-mi lua copilul in vacante
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de a-mi lua copilul in vacante

in urma divortului , instanta mi-a acordat dreptul de a-mi lua copilul in vacante ( 1 sapt in vacanta de primavara , 2 sapt. in vacanta de vara si 1 sapt in vacanta de iarna ). Am incercat sa iau copilul in vacanta de primavara dar sub motiul ca , copilul nu vrea sa vina la mine am renuntat . Acuma incerc sa iau copilul din nou dar ma lovesc de acelasi motiv sau mi se spune ca "copilul nu vrea sa vina la tine fara mine" , ce pot sa fac sau va rog sa ma indrumati pentru a reusi sa iau si eu copilul la mine macar atat cat mi-a acordat dreptul instata . Fosta sotie ma ameninta ca ea este reporter si ca nici o instanta nu imi va da dreptate pentru ca vointa copilului primeaza .

eu daca am intarziat o zi sau doua cu pensia alimentara am primit amenintari ca va depune plangere , atata timp cat eu imi achit obligatiile de ce nu pot sa beneficiez si de drepturile pe care instanta mi le-a acordat .

Ultima modificare: Marți, 7 August 2012
copariu, utilizator
D-na kyrakyra_65, fiecare a trait o experienta proprie si nu cred ca e cazul sa generalizati. Ma bucur ca la dumneavoastra functioneaza.

Scuzati-mi indiscretia ? Ati fost sau nu abuzata fizic, psihic de catre fostul partener ? Si nu-mi spuneti ca asta este o problema intre parteneri, asa cum se argumenteaza deseori. Dumneavoastra v-ati lasa copilul cu un om care v-a agresat ? Vi se pare normal ? Si daca va fi agresat si copilul ? Cine poarta raspunderea ?

Ati crescut singura copilul sau in doi ? Vi se pare normal ca un om, sa nu-si asume deciziile luate la un moment dat si sa i se dea dreptul, sa intre cu forta in viata familiei pe care a abandonat-o ?

Ati fost pusa in situatia, in care sa fiti amenintata, ca vi se va lua copilul ? Sau sa va fie luat copilul si sa nu mai fie adus inapoi ?

Acestea sunt doar cateva situatii, prin care trec multe mame/tati......iar legislatia ofera doar drepturi, nu si sanctiuni.

Sanctiunea aceea cu 1-3 luni inchisoare sau amenda....sa fim seriosi, ati vazut parinte inchis pentru nerespectarea legii ?

Asa ca, nu etichetati "aceste femei cred ca se razbuna ".....ci, mai ganditi-va....empatie se numeste.
domnul se plangea ca fosta sotie nu ii da copilul in vacante si ca el il vede rar pt ca nu este in aceeasi localitate cu dansa,,,ca acel copil este santajat emotional de mama care ii spune ca daca el pleaca in vacante la tatal lui , ea va plange pana va muri,,,,,,,eu i-am raspuns dansului cum sa procedeze,,,,,,de ce sa rapeasca copilul? ce sa faca cu el? ,,,,,,,eu mi-am crescut fiica in casatorie singura si dupa divort tot singura,,,,,am cerut sa o vada pe fiica mea doar sub supraveghere dar instanta a decis sa o vada din 2 in 2 saptamani si in vacante sa o ia la el 2 saptamani ,,,,cand nu a mai venit sa o vada ca el si-a intemeiat alta familie si a avut alti copii , fiica mea a suferit mult ,,,si avea doar 8 ani cand au incetat vizitele,,,,am fost amenintata si batuta ,,,,, fiecare caz este diferit si un parinte are dreptul sa isi vada copilul , sa tina legatura cu el si sa il ia in vacante la el,,,cel care are de suferit este copilul,,,fiica mea a zis ca ar fi vrut sa stea mai mult cu tatal ei , sa isi cunoasca fratii vitregi si sa sa faca vacante cu ei,,,daca eu nu m-am inteles cu el si nu a mai vrut sa fie cu mine , asta nu inseamana ca se va purta urat cu un copil,,,,fiecare caz este diferit si trebuie tratat ca atare,,,eu i-am dat un sfat unui tata care isi iubeste copilul si vrea sa stea mai mult cu el,,,
ca sa raspund ca aceste foarte multe intrebari .
nu mi-a batut fosta sotie niciodata , nu am facut scandaluri in casa de fata cu copilul , nu mi-a inselat familia , divortul a survenit deoarece sotia a gasit altceva , nu am facut amenintari la adresa fostei sotii , chiar eu am spus in instanta ca un copil este mai bine sa traiasca langa mama
eu daca anunt copilul ca maine voi merge la el , el nu doarme toata noaptea , de ce trebuie sa ne razbunam folosind copilul pentru ca noi nu ne mai intelegem ?
Eu imi doresc sa imi iau copilul in vacante la mine asa cum a decis instanta nu vreau nimic mai mult

D-lui Copariu,

Parerea mea este, ca exista si solutii de mijloc.
De exemplu, puteti face concediul cu copilul, in localitatea lui natala. Petreceti in fiecare zi timp cu el, insa copilul nu va fi scos din mediul sau natural, putand manca, dormi, face baie...etc. acasa. Copiii la o varsta mica, nu au notiunea timpului si chiar daca copilul se bucura si vrea sa se joace cu dumneavoastra, poate in secunda 2 nu mai vrea acest lucru si vrea sa mearga acasa.....

D-na kyrakyra,

",de ce sa rapeasca copilul? ce sa faca cu el?"

Nu m-am referit la domnul din aceasta postare, ci in general. Cei care fac acest lucru, respectiv nu inapoiaza copiii dupa vacante, vizite...etc. probabil ca au intentia de a cere incredintarea minorului ulterior. ...pentru a face tot aceleasi lucruri pe care le face fiecare parinte cu minorul.

"eu mi-am crescut fiica in casatorie singura si dupa divort tot singura,,,,,am cerut sa o vada pe fiica mea doar sub supraveghere dar instanta a decis sa o vada din 2 in 2 saptamani si in vacante sa o ia la el 2 saptamani ,,,,cand nu a mai venit sa o vada ca el si-a intemeiat alta familie si a avut alti copii , fiica mea a suferit mult ,,,si avea doar 8 ani cand au incetat vizitele,,,,am fost amenintata si batuta ,,,"

Stiu ca este un subiect extrem de sensibil si de aceea imi permit doar o intrebare "Credeti ca aceasta intrare incisiva in rolul de tata pentru o scurta perioada de timp, a fost benefica pentru copil? sau a lasat in urma sentimentul abandonului, care il poate marca pe viata? Cand ati avut un copil mai fericit, inainte sau dupa aceasta etapa?"
Fiica mea a fost fericita cand o lua fostul sot la el,,,l-a iubit intotdeauna,si am incurajat-o sa il iubeasca,,,,,si acum ar fi fericita daca ar suna-o sau ar iesi cu ea la un suc,( are 17 ani si mi-a zis ca ar fi fericita sa ii acorde atentie- ii simte lipsa!.),,,,,,,Actuala lui sotie i-a interzis sa aiba legatura cu fiica mea,,,,si acum pt el conteaza sa nu isi piarda si noua familie ....Un coleg al fiicei mele nu si-a vazut tatal de la 2 ani si mi-a spus ca ar fi vrut sa fie cautat de tatal lui ,,,,,,la fel mama lui i-a interzis fostului sot sa il viziteze si tatal lui decat sa aiba vesnic certuri , a disparut din viata copilului.....Nu stim ce au in suflet acesti copii,,,,,,oricum stiu si cazuri in care copilul este fericit chiar daca parintii sunt divortati si recasatoriti,,,si spun: eu am 2 mame si 2 tati , primesc 2 cadouri de Mos Craciun , plec la mare de doua ori.Depinde foarte mult de parinti....
Rapirea , reincredintarea minorului - e un subiect destul de sensibil si depinde de foarte multi factori ( razbunare , santaj material, santaj sufletesc .) Fiecare caz este unic.....Eu acord prezumtia de nevinovatie si buni parinti tuturor femeilor si barbatilor, pana la proba contrarie Vreau sa cred ca legea dreapta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere modificare program vizitare minor auvlg auvlg Am divortat in 2006 in urma divortului copilul a fost incredintat mamei si cu asta am fost total deacord. La data respectiva fosta sotie avea domiciliu in ... (vezi toată discuția)
Executare silită minor yzabela yzabela Nu sunt de acord cu legile din Romania privind executarea silită minor. Sunt unul dintre părinți care dorește ca fiica mea sa aiba relații cu tatăl ... (vezi toată discuția)
Atribuire drept de vizitare copil minor Aysha Aysha Subiectul pe care vreau sa-l abordez a mai fost discutat, dar cum fiecare subiect are particularitatile lui... nu am reusit sa ma regasesc in niciunul din ... (vezi toată discuția)