avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de a-mi lua copilul in vacante
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de a-mi lua copilul in vacante

in urma divortului , instanta mi-a acordat dreptul de a-mi lua copilul in vacante ( 1 sapt in vacanta de primavara , 2 sapt. in vacanta de vara si 1 sapt in vacanta de iarna ). Am incercat sa iau copilul in vacanta de primavara dar sub motiul ca , copilul nu vrea sa vina la mine am renuntat . Acuma incerc sa iau copilul din nou dar ma lovesc de acelasi motiv sau mi se spune ca "copilul nu vrea sa vina la tine fara mine" , ce pot sa fac sau va rog sa ma indrumati pentru a reusi sa iau si eu copilul la mine macar atat cat mi-a acordat dreptul instata . Fosta sotie ma ameninta ca ea este reporter si ca nici o instanta nu imi va da dreptate pentru ca vointa copilului primeaza .

eu daca am intarziat o zi sau doua cu pensia alimentara am primit amenintari ca va depune plangere , atata timp cat eu imi achit obligatiile de ce nu pot sa beneficiez si de drepturile pe care instanta mi le-a acordat .

Ultima modificare: Marți, 7 August 2012
copariu, utilizator
Cred ca asta este si scopul ei . Eu incerc sa fac tot posibilul sa nu se intample acest lucru .

Chiar daca nu imi da copilul in vacante eu merg de cate ori am ocazia la el ( cam o data pe luna sau cel mult la 2 luni ) si ies cu el macar cateva ore la plimbare , incerc sa vb cu el la telefon in fiecare zi .

nu imi doresc sa ajung la executor deoarece imi este frica sa nu sufere copilul , pe mine sincer ma intereseaza doar soarta copilului altceva .......... vb romanului "ma lasa rece"
Ultima modificare: Joi, 9 August 2012
copariu, utilizator
Parerea mea este ca daca nu veti apela la profesionisti care sa stie cum sa detensioneze astfel de situatii riscati sa va faceti rau si dvs. si la copil in mod indirect...sau direct...depinde din ce unghi se priveste situatia...

Executorul judecatoresc nu este profesionist dar in caz extrem va poate ajuta dupa ce va primi totul mura in gura...ca sa spun asa...
Executorii sunt foarte derutati in astfel de situatii deoarece ei sunt obisnuiti sa apeleze la forta de constrangere a statului...si chiar se feresc de astfel de situatii pentru ca nici nu prea scot bani din asa ceva...
mergeti la un executor judecatoresc si ii va da o amenda dansei,,,,stiu un caz incare ea nu ii dadea voie sa vada copilul decat sub supraveghere desi avea voie sa il ia cate doua ore de doua pri pe saptamana si el a mers si a facut plangere la executor ca ea nu respecta sentinta prezidentiala ,,,,ea a primit o amenda de 500 de roni,,,copilul avea 2 ani .
Asa ceva, duce la si mai multe tensiuni, ura, folosirea copilului, procese. Parerea mea: aveti rabdare.
poate daca primeste amenda ,,,va da copilul ca sa nu mai riste alta data amenzi sau chiar dosar penal,,,,,eu nu inteleg mamele care nu isi lasa copii sa stea si cu tatal ....fiica mea era foarte fericita cand tatal ei venea sa o ia,,,,,aceste femei cred ca se razbuna pe ei ca nu ii lasa sa isi vada copii? pana la urma cel care pierde este copilul si ea insasi,,,,

Alte discuții în legătură

Cerere modificare program vizitare minor auvlg auvlg Am divortat in 2006 in urma divortului copilul a fost incredintat mamei si cu asta am fost total deacord. La data respectiva fosta sotie avea domiciliu in ... (vezi toată discuția)
Executare silită minor yzabela yzabela Nu sunt de acord cu legile din Romania privind executarea silită minor. Sunt unul dintre părinți care dorește ca fiica mea sa aiba relații cu tatăl ... (vezi toată discuția)
Atribuire drept de vizitare copil minor Aysha Aysha Subiectul pe care vreau sa-l abordez a mai fost discutat, dar cum fiecare subiect are particularitatile lui... nu am reusit sa ma regasesc in niciunul din ... (vezi toată discuția)