Daca vorbim despre fotbal, regulamentul privind agentii de jucatori al FRF, prevede urmatoarele:
Articolul 3 - Admisibilitatea agenţilor de jucători cu licenţă
1 Activitatea agenţilor de jucători poate fi exercitată doar de persoane fizice cărora
FIFA/FRF/o altă asociaţie naţională le-au eliberat licenţă pentru o astfel de activitate.
Doar agentul de jucători are dreptul de
a reprezenta şi promova interesele jucătorilor şi/sau cluburilor în legătură cu alţi jucători
şi/sau cluburi.
Exista insa urmatoarea exceptie:
Articolul 4 - Persoanele fizice exceptate
2 O persoană fizică autorizată legal să practice avocatura în conformitate cu legislaţia în vigoare în ţara sa de reşedinţă poate reprezenta un jucător sau un club în timpul negocierii unui transfer sau a unui contract de muncă.
In concluzie, in ceea ce priveste fotbalul, avocatul poate reprezenta atat jucatorii cat si cluburile in toate activitatile pe care le pot presta si agentii de jucatori. In alte sporturi cel mai probabil nu exista reglementari stricte ca in fotbal, deci probabil avocatul poate reprezenta interesele oricarui sportiv in vederea negocierilor purtate.
Exista 2 situatii distincte: cea a acceptarii mostenirii si cea a iesirii din indiviziune- partajul succesoral.
1.In ce priveste acceptarea mostenirii, legea prevede un termen de prescriptie de 6 luni care curge de la data decesului pana cand mostenitorii indreptatiti isi pot manifesta optiunea de a accepta succesiunea. Daca acest termen s-a implinit si mostenitorii nu au acceptat succesiunea vor fi considerati straini de mostenire si nu vor avea nici un drept cu privire la bunurile din masa succesorala. Deci mostenitorul trebuie sa accepte succesiunea in termen de 6 luni de la data decesului.
2. In ce priveste partajul succesoral, aceasta actiune are un caracter imprescriptibil deoarece ,, nimeni nu poate fi tinut in indiviziune``. Pentru promovarea unei actiuni de partaj succesoral este necesar insa ca mostenitorul sa fi acceptat succesiunea in termenul legal de 6 luni. Scopul acestei actiuni este tocmai de a stabili proprietatea exclusiva a fiecarui mostenitor. La aceasta actiune se recurge numai cand mostenitorii nu se inteleg de buna-voie asupra impartirii bunurilor din masa succesorala.
Trebuie acordul proprietarilor cu care sunteti direct invecinati (exista un perete comun): sus, jos, dreapta, stanga si acordul Asociatiei de proprietari (semnatura presedintelui si stampila).