avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Activitate Laurentiu_Andronic

Activitate Laurentiu_Andronic

Din cate stiu, avocatii definitivi se pot asigura profesional pentru o suma de 6000 de euro. Este acest plafon fix, sau doar unul minimal? De exemplu, un avocat care are o situatie litigioasa de pe urma unui client pe care l-a reprezentat la incheierea unui contract (un sportiv, sa zicem, care semneaza cu doua cluburi), si fiind chemat in judecata, are de platit daune mult mai mari de 6000 de euro... Asadar, se poate asigura avocatul pentru sume mult mai mari? Daca da, exista vreun plafon maximal, si cum se poate stabili acesta?
Stie cineva?
Dar poate reprezenta avocatul orice jucator din lume, sau numai jucatori romani/straini care joaca in Romania? Iar asigurarea de risc profesional a unui avocat care reprezinta interesele unor jucatori, va fi platita in concordanta cu regulile care guverneaza activitatea de avocatura sau cea de agent de jucatori? Fiindca din cate stiu eu, agentii de jucatori licentiati de FIFA platesc asigurari profesionale (sau depun o garantie bancara) care pleaca de la un minimum de 100.000 de franci elvetieni.
emiltatu a scris:

Daca vorbim despre fotbal, regulamentul privind agentii de jucatori al FRF, prevede urmatoarele:

Articolul 3 - Admisibilitatea agenţilor de jucători cu licenţă
1 Activitatea agenţilor de jucători poate fi exercitată doar de persoane fizice cărora
FIFA/FRF/o altă asociaţie naţională le-au eliberat licenţă pentru o astfel de activitate.
Doar agentul de jucători are dreptul de
a reprezenta şi promova interesele jucătorilor şi/sau cluburilor în legătură cu alţi jucători
şi/sau cluburi.

Exista insa urmatoarea exceptie:

Articolul 4 - Persoanele fizice exceptate

2 O persoană fizică autorizată legal să practice avocatura în conformitate cu legislaţia în vigoare în ţara sa de reşedinţă poate reprezenta un jucător sau un club în timpul negocierii unui transfer sau a unui contract de muncă.

In concluzie, in ceea ce priveste fotbalul, avocatul poate reprezenta atat jucatorii cat si cluburile in toate activitatile pe care le pot presta si agentii de jucatori. In alte sporturi cel mai probabil nu exista reglementari stricte ca in fotbal, deci probabil avocatul poate reprezenta interesele oricarui sportiv in vederea negocierilor purtate.


Cel mai la obiect raspuns de pana acum, insa, totusi...de ce in fotbal nu am auzit decat de impresari care negociaza transferuri de jucatori, iar avocatii...apar si ei, insa doar in situatiile litigioase...?
Din cate stiu, interesele sportivilor se reprezinta de catre impresari acreditati, in baza contractului de impresariere, insa poate si un avocat sa faca acelasi lucru? Ce poate face impresarul si nu poate face un avocat?
Si declaratia ar putea sa o dea un imputernicit al meu (fiindca eu nu sunt in tara)? O poate da la orice Notariat, nu numai la cel din circumscriptia ultimului domiciliu al defunctului? Iar taxa pe transfer de proprietate, ce semnifica si cum se stabileste?
alinaborza a scris:

Exista 2 situatii distincte: cea a acceptarii mostenirii si cea a iesirii din indiviziune- partajul succesoral.
1.In ce priveste acceptarea mostenirii, legea prevede un termen de prescriptie de 6 luni care curge de la data decesului pana cand mostenitorii indreptatiti isi pot manifesta optiunea de a accepta succesiunea. Daca acest termen s-a implinit si mostenitorii nu au acceptat succesiunea vor fi considerati straini de mostenire si nu vor avea nici un drept cu privire la bunurile din masa succesorala. Deci mostenitorul trebuie sa accepte succesiunea in termen de 6 luni de la data decesului.
2. In ce priveste partajul succesoral, aceasta actiune are un caracter imprescriptibil deoarece ,, nimeni nu poate fi tinut in indiviziune``. Pentru promovarea unei actiuni de partaj succesoral este necesar insa ca mostenitorul sa fi acceptat succesiunea in termenul legal de 6 luni. Scopul acestei actiuni este tocmai de a stabili proprietatea exclusiva a fiecarui mostenitor. La aceasta actiune se recurge numai cand mostenitorii nu se inteleg de buna-voie asupra impartirii bunurilor din masa succesorala.


Si acceptarea succesiunii cum se materializeaza? Printr-un act incheiat in fata notarului, banuiesc... Si nu este necesara prezenta in fata sa a tuturor mostenitorilor, ci numai a celui care face acceptarea. Am dreptate? Si in actul de acceptare a succesiunii nu se va trece cota-parte, ci numai calitatea de mostenitor si atat?
Sunt doi mostenitori in aceasta speta. Interesul unuia din ei este ca sa isi ceara dreptul la mostenire, nu imediat, ci dupa cativa ani. Poate introduce acesta actiunea de partaj succesoral, in instanta, chiar si la cativa ani dupa moartea celui dupa care mosteneste? Deci este sau nu prescriptibila actiunea de partaj succesoral? Si daca da, care ar fi termenul?
Nu exista cale de rezolvare amiabila, atata vreme cat ea practic refuza sa-si dea acordul, fara vreun motiv real. M-a amenintat ca ma da in judecata. Ma pot apara cu succes, prezentand acea Hotarare emisa de Registrul Comertului privind infiintarea punctului de lucru in acel loc? Ce sanse am in eventualitatea unui proces? Si practic instanta cum m-ar putea obliga sa-mi inchid acel punct de lucru?
Happyend a scris:

Trebuie acordul proprietarilor cu care sunteti direct invecinati (exista un perete comun): sus, jos, dreapta, stanga si acordul Asociatiei de proprietari (semnatura presedintelui si stampila).


Eu stiam ca trebuie acordul tuturor proprietarilor. In fine, asta daca imi stabilesc sediul social acolo, dar e valabil si pentru punctul de lucru? Si Hotararea de la Registrul Comertului pe care o am si care priveste infiintarea unui punct de lucru exact la acea adresa, nu are nicio valoare? Si in instanta vecina respectiva ce poate solicita? Am vreo modalitate de a-mi continua acolo activitatea, in lipsa acordului ei?