avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare destinatie spatiu de locuit in sediu firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare destinatie spatiu de locuit in sediu firma

Am o mica firma de secretariat, xerox, etc., care isi are sediul la domiciliul meu. Ulterior am mai cumparat un apartament la parterul unui bloc. Am incheiat un contract de comodat cu mine insumi pe spatiul respectiv, cu valabilitate pe 3 ani. Apoi, am dat o declaratie pe proprie raspundere la Oficiul Registrului Comertului precum ca societatea mea, indeplineste toate conditiile de functionare corespunzatoare codului CAEN aferent. Pe baza acestei declaratii si a unei cereri am obtinut o Hotarare din partea judecatorului delegat la Oficiul Registrului Comertului, valabila tot 3 ani, prin care se constata infiintarea unui punct de lucru al societatii pe care o conduc, exact in spatiul nou achizitionat (acel apartament de la parter).
Problema e ca intre timp, o vecina "binevoitoare" care nu are alta grija decat ce li se intampla altora, a inceput sa vocifereze zilnic, ca nu suporta "traficul" clientilor care vin la biroul meu. M-a amenintat ca ma da in judecata, pentru ca ea nu si-ar fi dat niciodata acordul ca eu sa functionez acolo. Mentionez ca cele mai "galagioase" sunt imprimantele si copiatorul. :D
Ce pot face eu in aceasta situatie? E suficienta acea hotarare de infiintare a punctului de lucru, sau imi trebuie asa cum sustine ea, acordul tuturor locatarilor? Iar daca imi trebuie acordul tuturor, cu siguranta ea nu si-l va da in veci, numai asa...de-a dracului, "sa moara capra vecinului"...#-o
Ce e de facut in aceasta situatie, cum ma pot apara in eventualitatea in care ma va da in judecata?
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
Laurentiu_Andronic, utilizator
Cel mai recent răspuns: Happyend , utilizator 12:17, 27 Iulie 2011
Trebuie acordul proprietarilor cu care sunteti direct invecinati (exista un perete comun): sus, jos, dreapta, stanga si acordul Asociatiei de proprietari (semnatura presedintelui si stampila).
Happyend a scris:

Trebuie acordul proprietarilor cu care sunteti direct invecinati (exista un perete comun): sus, jos, dreapta, stanga si acordul Asociatiei de proprietari (semnatura presedintelui si stampila).


Eu stiam ca trebuie acordul tuturor proprietarilor. In fine, asta daca imi stabilesc sediul social acolo, dar e valabil si pentru punctul de lucru? Si Hotararea de la Registrul Comertului pe care o am si care priveste infiintarea unui punct de lucru exact la acea adresa, nu are nicio valoare? Si in instanta vecina respectiva ce poate solicita? Am vreo modalitate de a-mi continua acolo activitatea, in lipsa acordului ei?
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
Laurentiu_Andronic, utilizator
Nu trebuie acordul tuturor proprietarilor, ci doar al celor direct afectati. Exista blocuri cu 10 etaje si cate 4-5 apartamente pe etaj, nu va imaginati ca aveti nevoie de semnaturile tuturor.
Trebuie sa obtineti acordul si daca deschideti punct de lucru, mai ales ca se presupune ca veti avea activitate in acel loc (la sediul social nu se desfasoara intotdeauna activitate).
Acum, dvs. aveti deja hotararea de la Registrul Comertului privind infiintarea acestui punct de lucru, hotarare care nu putea fi emisa fara a depune la dosar acordul proprietarilor. Vecina va poate reclama pentru ca nu i-ati cerut acordul asa cum prevede legea. Incercati o rezolvare amiabila.
Nu exista cale de rezolvare amiabila, atata vreme cat ea practic refuza sa-si dea acordul, fara vreun motiv real. M-a amenintat ca ma da in judecata. Ma pot apara cu succes, prezentand acea Hotarare emisa de Registrul Comertului privind infiintarea punctului de lucru in acel loc? Ce sanse am in eventualitatea unui proces? Si practic instanta cum m-ar putea obliga sa-mi inchid acel punct de lucru?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
Laurentiu_Andronic, utilizator
Nu prea va puteti apara in instanta cu acea hotarare, din moment ce a fost emisa fara a avea la dosar si acordul acestei vecine (repet, daca va invecinati cu aceasta printr-un perete comun). In general, Registrul Comertului nu face si munca de detectiv ca sa descopere cati vecini aveti, cum ii cheama, daca semnaturile sunt ale lor etc., ei analizeaza dosarul asa cum l-ati depus. Problemele intervin cand aveti venici de acest fel.
Daca considerati ca vecina este pur si simplu rau intentionata, iar activitatea firmei dvs. nu o deranjeaza pe cat pretinde, o puteti actiona in judecata pentru abuz de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord pentru societate comerciala in apartament valiilie valiilie O societate comerciala poate functiona intr-un apartament doar cu acordul celorlalati proprietari? Care proprietari, de pe palier, scara, bloc? Ce acte ... (vezi toată discuția)
Schimbarea destinatiei de locuinta in punct de lucru lcrist lcrist La parterul blocului nostru s-a vandut un apartament de 2 camere. Cumparatorul vrea sa infiinteze un COAFOR (punct de lucru). A obtinut samnatura unui vecin ... (vezi toată discuția)
Cazinou la parterul blocului. MihaiBucur MihaiBucur Buna seara! De cateva saptamani s-a deschis un cazinou la parterul blocului in care stau, chiar sub mine (locuiesc la etajul 1). Noua, locatarilor nu ni s-a ... (vezi toată discuția)