avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cazinou la parterul blocului.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cazinou la parterul blocului.

Buna seara! De cateva saptamani s-a deschis un cazinou la parterul blocului in care stau, chiar sub mine (locuiesc la etajul 1). Noua, locatarilor nu ni s-a cerut niciun fel de acord. Pur si simplu am fost pusi in fata faptului implinit cu cazinoul deschis. Problema e ca toate noaptea este un calvar infernal, galagie in strada, certuri, masinile parcheaza chiar sub balcoanele noastre, tigani care se bat etc. Puteti sa imi spuneti si mie care este prevederea legala unde se spune ca patronul trebuia sa ceara acordul locatarilor, pentru ca sigur exista asa ceva. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:44, 5 Iunie 2009
potrivit dispozitiilor legale in vigoare, adminstratorul/asociatii cazinoului aveau obligatia de a obtine acordul proprietarilor invecinati -sus-jjos-stanga -dreapta, pentru a deschide un punct de lucru (sau a unei societati comerciale noi).
In practica, baetii destepti dau o spaga serioasa si aranjeaza cu administratorul si presedintele asociatiei sa semneze pe formularul ce il vor depune la ORC. Pe drum mai apar si niste nume fictive si semnaturi falsificate , adica acordul vecinilor directi.
Va sfatuiesc sa aflati numele societatiii comerciale care a deschis cazinoul, numarul de inmatriculare si CUI-ul, faceti un drum pana la oficiul registrului comertului si solicitati o copie legalizata din dosarul societatii comerciale a acordului asociatiei.
Nu mare o sa va fie mirarea cand vetii descoperi ca semnatura dvs. este una falsificata, sau mai grav ca in locul numelui dvs. ca vecin direct veti gasi o alta persoana.
Demersul dvs. de unul singur va fi dificil dar daca va solidarizati cu ceilalti vecini afectati de zgomotul veti reusi.
Formulati o plangere penala pentru infractiunea de tulburarea folosintei locuintei si faceti si o sesizare la Garda de mediu. Atentie aveti nevoie de martori. Iar oamenii sunt extrem de oscilanti cand sunt pusi in fata faptului implinit, adica sa depuna marturie in fata organelor de cercetare penala sau administrative.
Va doresc succes si liniste.
Acordul proprietarilor apartamentelor se cere pentru deschiderea unui punct de lucru, a sediului, etc intr-un apartament.
Daca spatiul de la parterul blocului a fost de la inceput spatiu comercial, prin destinatie, nu se cere acordul asociatiei in cazul schimbarii activitatii desfasurate acolo, a proprietarilor sau chiriasilor. Dar atunci cand se fac demersuri pentru autorizarea unei noi activitati comerciale, de alt profil decat ce a fost pana acum, trebuie sa fie dat anunt in ziar si oricine poate interveni , in eliberarea autorizatiilor.
Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului nu-si da avizul decat dupa trecerea unui termen de la aparitia anuntului. in asa fel incat publicul sa poata interveni.
Anunturile publicate se termina de obicei cam asa "Observaţiile publicului se primesc zilnic, la sediile agenţiilor pentru protecţia mediului menţionate mai sus, în zilele de luni-vineri, între orele 8.30-16.00 şi la adresa de email: autorizari@anpm.ro până la data ......."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sala de fitness la parterul blocului de locuințe ionut k ionut k Buna ziua ! Întrebarea mea ( in numele asociației de proprietari din care fac parte ) este : dacă cei care și-au deschis sala de Fitness si culturism la ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor pentru punct de lucru ionut k ionut k Buna ziua ! Am nevoie de un răspuns concret la întrebarea dacă este nevoie de acordul vecinilor pentru înființarea unui punct de lucru . Pentru a ... (vezi toată discuția)
Cum putem desfiinta societatea de la parterul blocului? LaurPopa LaurPopa Ne confruntam cu o problema si nu stim exact unde sa aflam raspunsul, asadar apelam la cunostintele dvs pt a ne lamuri. Acum 6 ani am semnat, toti locatarii ... (vezi toată discuția)