avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbarea destinatiei de locuinta in punct de lucru
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbarea destinatiei de locuinta in punct de lucru

La parterul blocului nostru s-a vandut un apartament de 2 camere.
Cumparatorul vrea sa infiinteze un COAFOR (punct de lucru).
A obtinut samnatura unui vecin direct, NU a obtinut semnaturile celorlalti vecini de la parter si etajul 1, NU a obtinut semnatura asociatiei de proprietari (nu a semnat presedintele sau administratorul).
Totusi noul proprietar continua lucrarile de amenajare in apartament si ameninta ca da in judecata asociatia daca nu isi da acordul.

Ce putem face noi ca asociatie, cum contracaram aceasta actiune?
Cel mai recent răspuns: lcrist , utilizator 15:37, 29 August 2012
In blocul d-voastra mai exista alte societati cu sediul social stabilit acolo?
DA, in blocul nostru exista si alte societati cu sediul social stabilit in apartamente dar NU si punct de lucru.
Este treaba fiecaruia cum vrea sa isi cheltuiasca banii, daca noul prorietar are asa multi bani pentru amenajare si cand termina de amenajat sa dea banii pentru a aduce acel apartament la starea initiala este problema lui. Nu se poate schimba destinatia unui apartament fara acordul asociatiei si a vecinilor direct afectati, pentru un coafor este necesar schimbarea instalatiei sanitare, de schimbare a canalizarii,etc
Ce putem face noi ca asociatie, cum contracaram aceasta actiune?

Faceti reclamatie la Primarie si la cei de la Inspectoratul de Stat in Constructii, nu cred ca are aprobare pentru modificarile aduse apartamentului, iar dupa ce se termina aceste controale il dati si in judecata.
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
ContSters241232, utilizator
Referitor la motivele pentru care asociatia nu e de acord cu infiintarea coaforului ca punct de lucru, ele sunt diverse, va pot cita cateva din opiniile locatarilor, tocmai asta e problema, nu stim care din ele pot fi invocate concret intr-un eventual proces:
- afectarea structurii de rezistenta a blocului (e tip monolit) prin spargerea balconului in vederea realizarii unei intrari separate.
- in cazul in care nu se realizeaza intrarea separata, afectarea celorlati locatari de la parter prin traficul si zgomotul creat de clienti.
- probleme legate de utilitati: energie electrica suplimentara (nu are racord separat), gunoi, etc.
- afectarea intereselor personale de confort ale locatarilor existenti, care deja au ales sa traiasca intr-un mediu curat si linistit, fara coafor.
- scaderea pretului de vanzare al apartamentelor de la parter si etajul 1 in principal prin existenta acetui "apendice" nedorit care schmba evident aspectul blocului.
Mai sunt si alte pareri, tocmai asta e problema, oamenii NU vor asa ceva in bloc, experienta de acelasi tip a unor blocuri vecine a aratat ca in timp astfel de firme isi schimba fie numele, fie proprietarul, fie destinatia, nu mai pot fi controlati de asociatie iar interesele celorlalti locatari sunt afectate.

Va rog sa ne ajutati cu sfaturi, idei de motive JURIDICE cu care sa castigam in instanta.
Puteti folosi toate argumentele, cu cat mai multe cu atat mai bine.
Pana una alta, asociatia de proprietari si vecinii direct afectati nu pot fi obligati sa-si dea acordul. Pana la un eventual proces nu aveti obligatia sa va justificati.

Alte discuții în legătură

Decupare in peretele exterior al blocului lcrist lcrist Buna ziua, Un intreprinzator a cumparat un apartament de doua camere la parterul blocului nostru (bloc de tip R, monolit) si intentioneaza sa-si deschida un ... (vezi toată discuția)
Acord pentru societate comerciala in apartament valiilie valiilie O societate comerciala poate functiona intr-un apartament doar cu acordul celorlalati proprietari? Care proprietari, de pe palier, scara, bloc? Ce acte ... (vezi toată discuția)
Apartament la parterul blocului rebell_rose rebell_rose Buna ziua, Un proprietar vrea sa-si inchirieze apartamentul situat la parterul blocului unei firme care se ocupa de executari. Locatarii nu doresc sa-i dea ... (vezi toată discuția)