Hot.judecatoreasca spune cam asa: Anuleaza in totalitate pv din data de.....intocmit de Comisia locala de fond funciar.
Dispune comunicarea unei copii de pe prezenta hotarare Comisiei de aplicare a legii 18/91 a comunei....... judetul........
Cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare.
DECI........
Am o speta un pic mai delicata si am sa o expun cat de scurt pot:X da in judecata pe Y si Z ca si-au facut case,pe timpul comunismului,pe locul lui.Se da hot. jud.in care se recunoaste dreptul lui X pentru n mp teren si acces la proprietate si li se lasa cate 1000 mp de teren lui Y si Z,X urmand sa primeasaca compensatie pt cei 2000mp in alta parte.X nu e multumit se judeca din nou si primeste aprox.acelasi lucru.In 2004 se reuneste comisia locala de fond funciar,face un PROCES VERBAL DE SEDINTA prin care se da lui Y si Z cate 1000mp si lui X ce ramane din parcela.Y si Z sunt pusi in posesie si isi fac titlu de prop.X nu e multumit si face plangere penala pt. comisie.X obtine o hot. jud. in 2012 prin care SE ANULEAZA PV DE SEDINTA AL COMISIEI DIN 2004.In hotarare se spune ca se va comunica si comisiei locale hot din 2012.Intrebare,e obligat primarul(comisia de fond funciar) sa ceara in instanta anularea titlurilor lui Y si Z sau mai corect are primarul vreo obligatie?X vrea ca primarul sa ceara in instanta anularea titlurilor de p ale lui Y si Z.Va multumesc!
Vreau sa inchiriez o ANEXA(un fel de magazie) in scoala(vreau sa fac un magazin) si primaria imi spune ca nu poate inchiria decat cu acordul ministerului(legea 1/2011,art. 112 alin.6- Schimbarea destinatiei bazei materiale a institutiilor si unitatilor de invatamant preuniversitar de stat se poate face de catre autoritatile administratiei publice locale, numai cu avizul conform al ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului. In caz contrar, actele de schimbare a destinatiei bazei materiale sunt nule de drept, iar fapta constituie infractiune si se pedepseste conform legii penale.) .Ce parere aveti?Multumesc!
Buna ziua,va supun atentiei o problema:am cumparat o cladire de la cooperatie (COOP),ulterior consiliul local a trecut trenul de sub cladire in prorietatea privata a localitatii(cooperatia avand doar drept de folosinta asupra terenului).Intrebarea mea este: poate primaria sa imi vanda terenul respectiv in conditiile art.123 alin. 3 si alin.4 din legea 215/2001?Va multumesc!
Buna seara,va supun atentiei urmatoarea problema:un teren intravilan fara constructie pe el,intrat in domeniul privat al orasului printr-un proces verbal de predare primire intre primarie si romcereal poate face obiectul retrocedarii pe legile fondului funciar?Mai pe romaneste,poate fi cineva pus in posesie si sa i se faca titlu de proprietate pe acel teren?Daca da,ce articol de lege poate fi invocat?Va multumesc!
Buna seara,va supun atentiei urmatoarea speta:-teren proprietate publica a CL ,studiu de oportunitate,raport de evaluare aprobat de CL,scoaterea la licitatie pentru inchiriere.Licitatie reluata de 3 ori din lipsa de participanti,ce poate face primarul in astfel de situatii si ce lege se aplica in astfel de cazuri?Va multumesc!
Buna seara,va rog frumos va cer si eu ajutorul pentru problema la moda acum si anume contributii PFA.Concret-eu impreuna cu fratele meu, avem o intreprindere familiala care are ca obiect de activitate cresterea si comercializarea pestelui si pescuitul sportiv, respectiv administrarea unei balti ,firma(IF) functioneaza pe baza de venituri si cheltuieli. Intrebarea este-suntem noi ca membrii asociati obligati sa depunem celebrele declaratii si daca da la ce venituri ne raportam la cele estimate si rectificam cind depunem veniturile realizate la sfirsit de an,sau sunt alte metode de calcul?Va multumesc!