Am o speta un pic mai delicata si am sa o expun cat de scurt pot:X da in judecata pe Y si Z ca si-au facut case,pe timpul comunismului,pe locul lui.Se da hot. jud.in care se recunoaste dreptul lui X pentru n mp teren si acces la proprietate si li se lasa cate 1000 mp de teren lui Y si Z,X urmand sa primeasaca compensatie pt cei 2000mp in alta parte.X nu e multumit se judeca din nou si primeste aprox.acelasi lucru.In 2004 se reuneste comisia locala de fond funciar,face un PROCES VERBAL DE SEDINTA prin care se da lui Y si Z cate 1000mp si lui X ce ramane din parcela.Y si Z sunt pusi in posesie si isi fac titlu de prop.X nu e multumit si face plangere penala pt. comisie.X obtine o hot. jud. in 2012 prin care SE ANULEAZA PV DE SEDINTA AL COMISIEI DIN 2004.In hotarare se spune ca se va comunica si comisiei locale hot din 2012.Intrebare,e obligat primarul(comisia de fond funciar) sa ceara in instanta anularea titlurilor lui Y si Z sau mai corect are primarul vreo obligatie?X vrea ca primarul sa ceara in instanta anularea titlurilor de p ale lui Y si Z.Va multumesc!
Premiza este aceea a existentei unei hotarari judecatoresti prin care se dispune anularea unei hotarari a comisiei locale. In principiu, hotararea instantei ar trebui sa produca si consecinte juridice privind invalidarea titlurilor de proprietate, iar primarul ar trebui sa ceara anularea titlurilor. Dar daca in hotararea din 2012 nu se dispune explicit aceasta obligatie nu exista posibilitatea reala de tragere la raspundere a primarului.
Hot.judecatoreasca spune cam asa: Anuleaza in totalitate pv din data de.....intocmit de Comisia locala de fond funciar.
Dispune comunicarea unei copii de pe prezenta hotarare Comisiei de aplicare a legii 18/91 a comunei....... judetul........
Cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare.
DECI........