avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Activitate hmmmm

Activitate hmmmm

Sotul este agresiv atat verbal cat si fizic. Acum am vanatai si nu e prima data cand ma agreseaza. Ce se poate face?
Răspuns la discuția Concediu maternitate
Multumesc mult!
Mi-e clar acum.
Buna ziua,

Daca incep concediul de maternitate pe 25 martie 2014:
1) Perioada in care se calculeaza veniturile brute este 25 septembrie 2013 - 25 martie 2014, respectiv 6 luni inainte? Sau se calculeaza veniturile brute din lunile septembrie 2013 - februarie 2014, luni intregi?
2) Veniturile provenite din activitati independente se iau in calcul?
3) Si mai important! Intre "nr de zile lucratoare" care se iau in calculul indemnizatiei, intra si cele de concediu de odihna sau sarbatori legale?

Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Pot beneficia de concediu si indemnizatie maternitate daca am un contract part-time, jumatate de norma, 4 ore/zi?

Multumesc anticipat!
Dar nu pot depune actele fara adeverinta de somaj pe care firma spune ca mi-o poate da, in mod legal, abia pe 25 februarie.
Implicit perioada 11 ian - 25 febr nu beneficiez de somaj.
Asta ar insemna ca legal niciodata nu se poate beneficia de somaj de la data incetarii contractului, ci dupa cel putin o luna.
Este corect? Asta prevede legea?
Multumesc anticipat!
Buna ziua,

Am avut un contract de munca pe 3 luni care s-a prelungit cu inca 3 luni. Astazi, 11 ian. s-a incheiat si ma asteptam sa primesc cat mai curand actele, inclusiv adeverinta pt somaj cu toate platile contributiilor catre stat. Si, bineinteles, salariul ramas restant. Nici macar o copie a celui de-al doilea contract nu am primit.
Precizez ca pe 15 a lunii este zi de salariu.
Intrebari:
1) Decizia de incheiere a contractului de munca, nota de lichidare etc., nu ar fi trebuit sa le primesc astazi, ultima zi de munca?
2) Salariul? Pt salariu va trebui sa ma duc pe 15 ian si 15 febr pt a-l incasa? Cel putin asa mi s-a spus.
3) Adeverinta pt somaj, cu platile facute mi s-a spus de la oficiu ca trebuie sa o depun in termen de 10 zile pt a beneficia in continuare de somaj.
Firma spune ca platile este legal sa le faca pana pe 25 februarie, adica la 10 zile dupa ziua de salariu pt luna ianuarie.
Ce se intampla cu luna in care nu lucrez si nu am nici adeverinta pt somaj?
Este posibil ce sustine firma?

Multumesc anticipat!