avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta in familie- sotie agresata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta in familie- sotie agresata

Sotul este agresiv atat verbal cat si fizic. Acum am vanatai si nu e prima data cand ma agreseaza. Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 16:38, 7 Septembrie 2014
Va scoateti certificat medico-legal si depuneti plangere pt. lovire si alte violente la politie/parchet.

Art. 193

(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Art. 199

Violenţa în familie

(2) În cazul infracţiunilor prevăzute în art. 193 şi art. 196 săvârşite asupra unui membru de familie, acţiunea penală poate fi pusă în mişcare şi din oficiu. Împăcarea înlătură răspunderea penală.
Sesizati instanta pentru emiterea unui ordin de protectie.
buna seara,

imi pare rau pentru situatia relatata, astfel de manifestari nu ar trebui sa existe, insa realitatea, din pacate, demonstreaza de multe ori contrariul...

referitor la intrebarea dvs, in completarea celor mentionate de catre colegii mei, puteti consulta mai detaliat si Legea 217/2003 privind combaterea violentei in familie, republicata in 2014 (exista centre in care puteti primi ajutor medical, juridic gratuit, etc, puteti sa obtineti in instanta ordin de protectie, etc) :

[ link extern ]

totodata, va recomand (daca sunteti interesata) si cartea scrisa de o alta victima a violentei familiale : "Povestea unei supravietuitoare - 3 carti intr-una singura.Afla ce drepturi ai! Invata sa reactionezi! Cauzele violentei domestice.Legislatie.Ghid practic : unde gasesc ajutor", de Eleonora Pokola, unde puteti afla si adresele exacte ale centrelor de protectie a victimelor violentei familiale (sau le puteti gasi pe Internet), precum si o serie de sfaturi utile :

[ link extern ]

sa va dea Dumnezeu curaj si putere pentru a lua o decizie inteleapta!

Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2014
Maria Munteanu, Avocat
Divortati.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Lovire,zgariere alexaalexa0987 alexaalexa0987 Daca am lovit pe cineva si am provocat persoanei respective zgarieturi si aceasta se duce la politie,ce pot pati?Nu am inceput eu altercatia. (vezi toată discuția)
Violenta in familie jana orascu jana orascu ce condamnare risca agresorul cand a lovit sotia ? (vezi toată discuția)
Violența în familie danaciungan@yahoo.com danaciungan@yahoo.com Ce pedeapsă poate primi partenerul ptr5/6zile îngrijiri medicale de la Iml (vezi toată discuția)