avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu maternitate

Buna ziua,

Daca incep concediul de maternitate pe 25 martie 2014:
1) Perioada in care se calculeaza veniturile brute este 25 septembrie 2013 - 25 martie 2014, respectiv 6 luni inainte? Sau se calculeaza veniturile brute din lunile septembrie 2013 - februarie 2014, luni intregi?
2) Veniturile provenite din activitati independente se iau in calcul?
3) Si mai important! Intre "nr de zile lucratoare" care se iau in calculul indemnizatiei, intra si cele de concediu de odihna sau sarbatori legale?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2014
hmmmm, utilizator
Cel mai recent răspuns: hmmmm , utilizator 11:21, 6 Februarie 2014
1. Baza de calcul o constituie veniturile brute din cele 6 luni anterioare lunii in care intrati in concediul de maternitate (septembrie 2013 - februarie 2014).

2. - Veniturile din activitati independente se iau in calcul numai daca ati platit pentru ele cota de contributie de 0,85% pentru concedii si indemnizatii.
- Indemnizatia pentru concediul de maternitate pentru activitatile independente este platita de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS).

3. In zilele lucratoare din cele 6 luni intra si zilele de concediu de odihna (cu indemnizatia aferenta) dar nu intra si zilele nelucratoare (sambete, duminici si sarbatori legale).
Multumesc mult!
Mi-e clar acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate pt pfi RamonaMV RamonaMV Buna-ziua! Sunt PFI (persoana fizica independenta) - Medic Independent din iunie 2014, inainte am fost salariata. Lucrez 8 ore pe zi la o clinica si am un ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de maternitate..pre si postnatal antonioenche antonioenche Buna ziua.am tot citit despre acest lucru si pare simplu calculul..insa contabila care face statele de plata ale sotiei sustine ca se platesc mai multe dari la ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu de maternitate crisstinnaE crisstinnaE Buna ziua, am inteles ca de la 1.4.2014 se va schimba modul de calcul pentru concediul de maternitate. Pana acum stiu ca se lua in calcul media veniturilor ... (vezi toată discuția)