avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1898 soluții astăzi
Forum Activitate mitica43

Activitate mitica43

Faptul ca nu beneficiez de pensie suplimentara pentru care am contribuit ca orice cetatean roman de exemplu, este un motiv de intrebare?
Faptul ca pensia mea este calculata de ministrul apararii printr-un ordin personal, nu prin hotarare de guvern, se pune?
Faptul ca, daca tot veni vorba, pensia mea militara este mult mai mica decat pensia civila, imi da dreptul de a-mi pune aceasta intrebare? Apropo, stiti ca pensia mea militara in plata este cea stabilita in 2011 ianuarie, nu cea militara recalculata si actualizata?
Stiti ca mie ca pensionar militar, mi s-a indexat pensia la 1 ian 2022 cu 2,6 % nu cu 10 % ca pensia unui civil?
Deocamdata atat. Mai am.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

ce va face sa credeti ca nu mai sunteti cetatean roman?!?!
Vi s-a retras cetatenia de vreo autoritate ?
Ati facut vreo cerere de renuntare la cetatenia romana?!?

Sunt pensionar militar. Am intrebat cateva complete de judecata, inclusiv CCR, daca eu, ca pensionar militar, mai sunt cetatean roman.
Nici macar tangential nu am primit raspuns. Ba CCR discret, a refuzat sa judece cauza.
Ma pregatesc sa atac aceasta problema ca o chestiune de drept.
As vrea pana atunci si parerea specialistilor in drept.
CCR în Decizia nr 652/2018 are următoarea expresie: Obligația statului este aceea de a nu reduce cuantumul pensiei sub NIVELUL STABILIT ÎN SISTEMUL GENERAL DE PENSIONARE, întrucât, prin calitatea de asigurat la sistemul de asigurări sociale, persoana în cauză și-a garantat dreptul la pensia de drept comun, tocmai prin plata contribuțiilor. Este un drept pe care l-a obținut și realizat prin plata contribuțiilor legal datorate.
Ce este, cât este, etc...nivelul stabilit în sistemul general de pensionare
am avocat angajat, dar nu are nici o putere in fata nedreptatii. Instanta s-a ferit de judecarea exceptiei inca de la inceput, contrar daca este sa vorbim juridic, prevederilor Cpc.
Actiunea a pornit pe nulitate partiala titlu proprietate, reclamanti fiind urmasii unei matusi. Ca sa nu mai aiba alte motive de noi procese am deschis si noi pentru anulare totala, avand si mai multe motive. Am introdus exceptia de putere lucru judecat, iar primaria a introdus exceptia de putere, ca avand aceleasi parti, obiect, de aceeasi parte. Exceptia a fost respinsa, nu stiu motivatia. Dar la prima judecata parte a fost matusa, iar la actualul proces mestenitorii.
Intrebarea mea este, de fapt sunt doua:
1. mostenitorii matusii nu sunt aceeasi parte cu matusa in procese?
2. Unde ma pot adresa pentru un raspuns oficial? avand de gand sa ajung eventual la CEDO pentru justitie....., incalcare drept de proprietate si incalcare drept la mostenire.
Cu multumiri.
Răspuns la discuția Recalcularea pensiilor militare
Metodologia este putin mai complicata, o sa va fac un calcul mai tarziu. Acum vreau sa va spun ca daca nu se pot afla veniturile atunci calculul se face la salariul mediu net/brut pe economie.
Sunt curios daca am inteles bine.
1. Conform Deciziei CCR nr 20/2000 pensionarii magistrati sunt egali cu pensionarii militari. Ulterior CCR a demonstrat ca viceversa nu este adevarata, pensionarii militari nu sunt egali cu pensionarii magistrati.
2. Conform Dec. 871-874/2010 CCR, pensiile magistratilor nu se recalculeaza fiind neconstitutionala recalcularea, cele militare se recalculeaza fiind constitutionala actiunea.
3. Motivarea din decizii: pensia are doua componente, contributiva si un supliment din partea statului.
3.1. Cea contributiva este batuta in cuie.
3.2. Suplimentul (asa spune CCR in decizii) poate fi micsorat de stat functie de posibilitatile financiare. Iar pensiile militare (asa spune din nou CCR) sunt in totalitate un supliment acordat de stat. Nota, probabil ca pensionarii militari sa nu moara de foame.
4. Analiza: daca suplimentul poatre fi micsorat, fara limita, pot considera ca statul poate acorda un supliment pensionarilor militari egal cu "0" lei ?! Adica disparitia pensiilor, nu militare, ci pensiile militarilor
Chiar am inteles bine?!?!
=D>