avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... exceptie autoritate/putere lucru judecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

exceptie autoritate/putere lucru judecat

Actiunea a pornit pe nulitate partiala titlu proprietate, reclamanti fiind urmasii unei matusi. Ca sa nu mai aiba alte motive de noi procese am deschis si noi pentru anulare totala, avand si mai multe motive. Am introdus exceptia de putere lucru judecat, iar primaria a introdus exceptia de putere, ca avand aceleasi parti, obiect, de aceeasi parte. Exceptia a fost respinsa, nu stiu motivatia. Dar la prima judecata parte a fost matusa, iar la actualul proces mestenitorii.
Intrebarea mea este, de fapt sunt doua:
1. mostenitorii matusii nu sunt aceeasi parte cu matusa in procese?
2. Unde ma pot adresa pentru un raspuns oficial? avand de gand sa ajung eventual la CEDO pentru justitie....., incalcare drept de proprietate si incalcare drept la mostenire.
Cu multumiri.
Mostenitorii matusii sunt precum matusa sub aspect juridic.
Incercati sa mergeti cu hotararea la avocat daca nu cunoasteti notiuni juridice.
Dreptul se face 4 ani pentru ca nu este chiar simplu...
Si apoi doar unii dintre cei care fac 4 ani de drept profeseaza.
Dvs. nici macar dreptul nu il aveti facut daca inteleg eu bine...
1.mostenitorii matusii ii succed in drepturi acesteia insa in cadrul procesului de fata ei sunt alte parti decat a fost matusa in procesul care inteleg ca s-a desfasurat in legatura cu acelasi obiect. De aceea nu ati putut invoca autoritatea de lucru judecat ( procesul nu a avut aceleasi parti) si doar puterea de lucru judecat pentru ca despre acelasi obiect s-a pronuntat deja instanta irevocabil chiar daca la cererea altor parti.
2. un raspuns oficial cu explicatii referitor la motivele judecatorului de a respinge exceptia nu veti primi separat de hotararea pronuntata de acel judecator. In hotarare va trebui sa cuprinda si motivele respingerii exceptiei dvs. Asteptati sa vi se comunice hotararea si cel mai probabil veti vedea in cuprinsul ei argumentele pentru care s-a respins exceptia.
Userul probabil ca vrea un raspuns oficial din partea Ministerului Justitiei...
Sau de la prim-ministru ori de la presedintele Romaniei...
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Interventie moderator

Rog participantii la discutie sa ramana on topic si sa se abtina de la alte comentarii care nu fac obiectul topicului.
Multumesc pentru intelegere.
am avocat angajat, dar nu are nici o putere in fata nedreptatii. Instanta s-a ferit de judecarea exceptiei inca de la inceput, contrar daca este sa vorbim juridic, prevederilor Cpc.

Alte discuții în legătură

Revizuire moraru alexandru moraru alexandru am un subiect pe care il consider extraordinar de interesant ,astfel \" il urmaresc din 1995 si inca nu s-a terminat\". In 1995 am facut o plangere la ... (vezi toată discuția)
Deschidere proces flori9 flori9 Buna ziua, problema este urmatoarea: sunt parata intr-un proces de partaj judiciar, nu am platit taxa de timbru pt intampinatea reconventionala desi am fost ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat sau nu? bttb63 bttb63 La multi ani! Multumiri anticipate celor ce vor binevoi sa-si dea cu parerea in urmatoarea speta. A si B succesori legali ai lui C. Comisia locala de ... (vezi toată discuția)