avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Activitate Florin A

Activitate Florin A

Răspuns la discuția cartea tehnica a imobilului
Buna ziua,

Revin cu intrebarea:

Ce acte ar trebui sa primeasca o asociatie, infiintata noua, intr-un bloc nou de la antreprenor/constructor?
Răspuns la discuția cartea tehnica a imobilului
corect,
mare greseala am facut
multumesc
ma refeream defap la cartea tehnica a imobilului
multumesc inca o data
exista in legea 230/2007 un alticol conform caruia ar fi obligat sa predea aceasta carte de imobil (care presupun ar trebui sa contina toate proiectele de constructie ,autorizatiile si dosarele cu instalatiile electrice,sanitare. etc)
sau in legea constructiilor?
Răspuns la discuția cota lift
da mare dreptate ,
conform legi , dar legea nu prevede obligatia ci doar spune ca pot fi scutite acele persoane deci conform statutului asociatiei care este foarte important cum sa scris in el , aici are putere adunarea generala care a hotarat in scris ceva, deci legea nu obliga sa se scuteasca anumite etaje(subsol, demisol,parter) ci pot fi scutite prin hotarare
fac o paranteza desi nu mi se pare corect sa scutesti parterul si demisolul nu
dar va intreb eu ceva ?
am o vecina care sta la parter are copil mic si a facut cerere sa fie scutita de la plata lumini aferenta ascensorului si nu i sa aprobat deoarece am zis ca toti avem drepturi egale,
cand a fost intrebata de vecini de ce vrea sa fie scutita cand plateste f putin (aprox 5 lei) si in fiecare zi se duce la etajul 4 la o vecina care are si ea un copil mic cam de 2 ori pe zi?
sa rosit , sa rusinat si nu a mai zis nimic deci drepturile ar trebui sa fie egale pt ca si cei de la parter il folosesc si liftul face parte din proprietatea comuna .

am vecini care stau la parter si au zis:
de ce sa nu platim?
si noi il folosim cand mergem la vecini mai sus.
Răspuns la discuția asociatia de proprietari
da este corect, cheltuielile aferente cotei indivize chiardaca nu locuieste cineva trebuiesc platite, acestea ar fi:
intretinere/reparatie lift
curatenie pe scara
cheltuieli gospodaresti
salarii administratie
pierderi apa sau folosirea pt a uda in gradina

lumina pe scara si gunoiul sunt pe nr de persoane

o seara buna
Răspuns la discuția Abuz al administratorului de bloc
buna seara
din cate stiu eu nu administratorul este cel care ia decizii intr-o asociatie de proprietari ci presedintele in functie cu ,comitetul executiv

administratorul este un simplu angajat al asociatiei care poate fi demis de comitetul executiv care este condus de presedinte.
cum se obtine carte de imobil a unui bloc construit nou 2008 daca antreprenorul /constructorul nu vrea sa o predea?