avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Activitate Margareta_y

Activitate Margareta_y

Răspuns la discuția Impozit Conventie civila
Poate nu m-am facut inteleasa, revin cu intrebarea in ce declaratie prind un colaborator cu Conventie civila la care ii opresc doar 16%, mentinez ca are contract de munca in alte parte iar mie ca unitatee imi face o prestatie odata pe luna adica imi verifica instalatia electrica este de meserie electrician.
mai am niste membri de Consiliu (la Fundatie) care se intrunesc o data pe luna sau la 2-3 luni la care la fel le opresc 16% pt. suma remunerata bineinteles ca au contracte de munca in alte parte, acestea din urma nu au nici o conventie civila.
Eu consider ca trebuie sa-i prind in Declaratia 100 nu si in D112 altfel se suprapun si in al doilea rand de ce ar mai fi rubrica la D 100 cu imp. C civila si alta rubrica cu imp. din alte surse.
Astept un raspuns concret cat mai urgent, poate este vreo minte mai luminata pe forum.
va multumesc.
Unde prind impozitul la conventie civila? In declaratia 112 sau 100 si mai am niste membri de Consiliu care le opresc impozit.
Mentinez ca ale dari nu le opresc decat impozit.
Buna ziua, am un contract de prestari servicii cf. Codului Civil la care ii platesc 16% impozit mentionez ca persoana respectiva are contract individual de munnca la alta unitate unde ii se opresc toate obligatiile fiscale(somaj, CAS, cass), cf. Og 58/2010 trebuie sa-i retin si eu toate acestea chiarr daca se opresc unde are contract individual de munca?

Răspuns la discuția Tichete de masa
Multumesc pt. raspunsuri, dar asta stiam si eu, v-am pus aceasta intrbarea m-am gandit ca v-ati lovit de aceasta problema.
Discuție Tichete de masa
Va rog sa-mi spuneti daca legal poate angajatorul sa plateasca impozitul la tichetele de masa ca sa nu le mai bagam in statul de plata deoarece ii diminiueaza venitul net al angajatului cu impozitarea tichetelor.
A si am uitat sa va spun propunerea cu platea impozitului la tichete a venit din partea angajatorului.
Va multumesc.