avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit Conventie civila
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit Conventie civila

Unde prind impozitul la conventie civila? In declaratia 112 sau 100 si mai am niste membri de Consiliu care le opresc impozit.
Mentinez ca ale dari nu le opresc decat impozit.
Cel mai recent răspuns: Margareta_y , utilizator 15:04, 16 Februarie 2011
Conventiile civile pentru pensionari(sau persoane afiliate la alte sisteme de pensii) in declaratia 100; pentru ceilalti declaratia 112.
Poate nu m-am facut inteleasa, revin cu intrebarea in ce declaratie prind un colaborator cu Conventie civila la care ii opresc doar 16%, mentinez ca are contract de munca in alte parte iar mie ca unitatee imi face o prestatie odata pe luna adica imi verifica instalatia electrica este de meserie electrician.
mai am niste membri de Consiliu (la Fundatie) care se intrunesc o data pe luna sau la 2-3 luni la care la fel le opresc 16% pt. suma remunerata bineinteles ca au contracte de munca in alte parte, acestea din urma nu au nici o conventie civila.
Eu consider ca trebuie sa-i prind in Declaratia 100 nu si in D112 altfel se suprapun si in al doilea rand de ce ar mai fi rubrica la D 100 cu imp. C civila si alta rubrica cu imp. din alte surse.
Astept un raspuns concret cat mai urgent, poate este vreo minte mai luminata pe forum.
va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarararea contributiilor pt conventii civile sorban55 sorban55 Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti, unde si cum se declara CASS retinuta de la un pensionar cu care am incheiat o conventie civila? Multumesc (vezi toată discuția)
Obligatii buget asoc propr. machiador machiador Subiect: obligatii fiscale la buget Pentru o asoc. propr. e corect cum am procedat privind retinerile la buget ,astfel: - pt.functia de presedinte ... (vezi toată discuția)
Venituri zilieri Diana ionela Timoscov Diana ionela Timoscov Ce nota contabila fac pentru a inregistra impozitul 16% pe care il opresc zilierilor (vezi toată discuția)