Dupa ce primesc prin posta decizia de concediere individuala, semnand confirmarea de primire, sunt obligat sa o semnez si sa ma prezint cu un exemplar la conducerea firmei ? Daca semnez sau nu semnez decizia de concediere, conducerea e obligata prin lege sa imi restituie toate drepturile banesti pana la definitivarea notei de lichidare, in acest timp ?
Am fost anuntata pt concediere. Colegii care au fost anuntati inaintea mea, li s-au pus pe masa o decizie prin acordul partilor - in care scrie ca angajatul este de acord sa plece din firma pe cale amiabila si sa isi primeasca doar restantele salariale pe 2010, fara alte drepturi. Am intrebat, in caz ca refuz sa semnez aceasta decizie prin acordul partilor, ce se intampla? Mi-au spus ca unii colegi au fost amenintati ca daca nu semneaza repede pe loc, li se vor desface CIM in care se va specifica ca te da afara pe motive economice, sau pe cale disciplinara. In acest fel (pe motive economice, ori cale disciplinara) angajatul nu va primi nici un ban, si poti sa te judeci cu ei ani de zile. Dupa ce au semnat acesta decizie tot in aceasi zi sunt pusi sa semneze si actele de lichidare.
Intrebare: Daca optez pt a pleca din institutie prin acordul partilor, cand semnez lichidarea ? Inainte, si apoi astept banii sa ii bage in cont. Sau semnez lichidarea doar dupa ce am vazut banii in cont, ca sa fiu sigura ? Ce spune legea?
Intrebare: - Cum pot sa oblig patronul sa imi aprobe CO de munca ? Trebuie sa imi dea o adeverinta in care sa explice in detaliu de ce refuza acordarea CO meu? Va rog sa imi spuneti toate modalitatile prin care sa il oblig sa imi acorde dreptul la CO.
Imi este refuzata cererea de concediu pt luna octombrie. Toti colegii mei au avut concediu pe 2010. Ei zic ca nu se aproba fiindca este nevoie de mine, ori ca e posibil sa fiu pe lista celor concediati si inca o plata in plus la CO unui angajat (eu) duce firma la faliment, ca nu mai au bani. Mentionez ca in cadrul firmei am fost planificata in CO in luna octombrie. Patronul spune ca nu se mai acorda CO si Concediu Medical la nimeni pana in 2011Am lucrat 15 ani pe postul de desenator tehnic, si ieri am fost anuntata ca vor sa ma mute temporar in luna septembrie, pe postul de dispecera. Si ca nu trebuie sa semnez nici un act, totul e verbal. Apoi revin in departamentul unde lucrez ca desenatoare. Sefii au dreptul sa ma mute temporar in cadrul firmei pe alt post? Pot sa refuz acest post temporar deoarece si ei refuza sa imi semneze CO? Firma vrea sa disponibilizeze jumate din oameni. Firma are de dat salarii restante muncitorilor de 6 luni de zile, plus ca are datorii mari catre stat, particulari, etc. Firma vrea sa ramana numai cu o parte din oameni. Iar celorlalti ce vor fi disponibilizati li se spune ca daca semneaza niste acte li se vor da salariile restante pe card in maxim o saptamana, nu in mana. Ce sa fac stimati avocati? Pot lua legatura cu voi personal daca nu rezolv prin cale amiabila cu patronul?
Patronul are sa imi dea salarii restante si nici CO de odihna nu o sa mi-l plateasca pe loc. Dar macar sa imi acorde CO doar zilele, fara bani si fara prima.