avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Disponibilizari
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Disponibilizari

Va salut,
Din motive economice in firma se fac disponibilizari. Majoritatea colegilor aleg sa plece incetand Contractului Individual de Munca pe cale amiabila cu acordul partilor. Eu nu vreau sa semnez pe loc Decizia de Concediere Individuala, ca sa ma gandesc ce raspuns sa le dau. Am auzit ca daca nu se semneaza pe loc Decizia de Concediere individuala, conducerera firmei o vor trimite prin posta cu confirmare de primire pe adresa de acasa. In decizia de concediere am inteles ca e specificat motivul restructurarilor, un termen de o luna de zile pana cand sunt obligat sa stau la munca, etc. Intrebarea ar fi urmatoarea: Dupa ce primesc aceasta Decizie de Concediere acasa, ce trebuie sa mai fac, care sunt pasii de urmat? Conducerea imi va restitui automat toate drepturile banesti inainte sa imi faca lichidarea ? Sau dupa primirea deciziei acasa, trebuie sa ma duc iar la ei si sa ii anunt ca sunt de acord ca voi inceta CIM cu acordul partilor? Si doar asa imi vor da drepturile banesti? Cum e procedura ?
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 06:43, 18 Septembrie 2010
Dupa ce primesc prin posta decizia de concediere individuala, semnand confirmarea de primire, sunt obligat sa o semnez si sa ma prezint cu un exemplar la conducerea firmei ? Daca semnez sau nu semnez decizia de concediere, conducerea e obligata prin lege sa imi restituie toate drepturile banesti pana la definitivarea notei de lichidare, in acest timp ?
Desfacerea c.i.m. prin acordul partilor nu este o solutie tocmai buna pentru angajat mai ales daca nu are un alt loc de munca unde sa se angajeze.
Pana la gasiurea unui loc de munca este de preferat intarea in somaj. Sunt beneficiar ai ajutorului de somaj numai persoanele carora le-a incetat contractul individual de munca sau contractul de munca temporara din motive neimputabile lor.
Refuzul de a semna de primire decizia de desfacere a c.i.m. nu este indicat. Din contra, pe exemplarul angajatorului semnati cu mentiunea ca nu sunteti de acord cu desfacerea contractului prin acordul ambelor parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme demisie alexandru.cenusa alexandru.cenusa In data de 18.11.2009, mi-am depus demisia. Am comunicat-o patronilor, iar pentru ca serviciile de contabilitate si de resurse umane sunt externalizate, am ... (vezi toată discuția)
Cand pot semna lichidarea, inainte sau dupa ce primesc banii restanti ? Jonjonica Jonjonica Am fost anuntata pt concediere. Colegii care au fost anuntati inaintea mea, li s-au pus pe masa o decizie prin acordul partilor - in care scrie ca angajatul ... (vezi toată discuția)
primirea deciziei de concediere orber orber In data de 30 septembrie, dupa efectuarea celor 20 de zile de preaviz, urmeaza sa incetez activitatea la firma, deoarece postul meu a fost desfiintat.Am ... (vezi toată discuția)