avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Imi este refuzat Concediul de Odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Imi este refuzat Concediul de Odihna

Buna ziua stimati avocati.

Intrebare: - Cum pot sa oblig patronul sa imi aprobe CO de munca ? Trebuie sa imi dea o adeverinta in care sa explice in detaliu de ce refuza acordarea CO meu? Va rog sa imi spuneti toate modalitatile prin care sa il oblig sa imi acorde dreptul la CO.
Imi este refuzata cererea de concediu pt luna octombrie. Toti colegii mei au avut concediu pe 2010. Ei zic ca nu se aproba fiindca este nevoie de mine, ori ca e posibil sa fiu pe lista celor concediati si inca o plata in plus la CO unui angajat (eu) duce firma la faliment, ca nu mai au bani. Mentionez ca in cadrul firmei am fost planificata in CO in luna octombrie. Patronul spune ca nu se mai acorda CO si Concediu Medical la nimeni pana in 2011Am lucrat 15 ani pe postul de desenator tehnic, si ieri am fost anuntata ca vor sa ma mute temporar in luna septembrie, pe postul de dispecera. Si ca nu trebuie sa semnez nici un act, totul e verbal. Apoi revin in departamentul unde lucrez ca desenatoare. Sefii au dreptul sa ma mute temporar in cadrul firmei pe alt post? Pot sa refuz acest post temporar deoarece si ei refuza sa imi semneze CO? Firma vrea sa disponibilizeze jumate din oameni. Firma are de dat salarii restante muncitorilor de 6 luni de zile, plus ca are datorii mari catre stat, particulari, etc. Firma vrea sa ramana numai cu o parte din oameni. Iar celorlalti ce vor fi disponibilizati li se spune ca daca semneaza niste acte li se vor da salariile restante pe card in maxim o saptamana, nu in mana. Ce sa fac stimati avocati? Pot lua legatura cu voi personal daca nu rezolv prin cale amiabila cu patronul?
Patronul are sa imi dea salarii restante si nici CO de odihna nu o sa mi-l plateasca pe loc. Dar macar sa imi acorde CO doar zilele, fara bani si fara prima.
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
Jonjonica, utilizator
Avand in vedere ca nu au fost platite salariile de 6 luni, puteti sa fortati putin mana angajatorului prin amenintarea cu deschiderea procedurii insolventei.

Pentru modificarea functiei este nevoie de un act aditional la contractul individual de munca ceea ce presupune acordul partilor.

Angajatorul poate refuza efectuarea CO daca situatia o cere - este nevoie de acea persoana la locul de munca.

Nu angajatorul acorda concediu medical - nu poate refuza plata acestuia daca persoana chiar este bolnava, sufera o interventie chirurgicala, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorarea salariului de incadrare in timpul preavizului....?este legal? leonora leonora Buna ziua. Este legala micsorarea salariului de incadrare in perioada in care salariatul se afla in preaviz urmand a se incheia CIM cu art.65.alin.1? ... (vezi toată discuția)
Refuz concediu de odihna julyet julyet Buna ziua, vreau sa-mi iau concediu de odihna sa ma mut (cu casa) iat angajatorul imi refuza acest concediu pe mottiv ca nu are cine sa ma ... (vezi toată discuția)
Refuz/neacordare co KiralyOtto KiralyOtto Buna ziua, Va descriu cazul meu pe scurt, cu speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat. Sunt angajat din luna Martie 2015 pana in prezent. In luna Octombrie as ... (vezi toată discuția)