avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Activitate ritaeniko1

Activitate ritaeniko1

Multumesc pt răspuns . Am decis sa scurtăm acoperisul cu 1 rând de țiglă deși nu il afectează cu absolut nimic. Ieri am vrut sa-i spunem dar cand a vazut ca venim a închis poarta !
Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu un răspuns. Anul trecut in Octombrie am achiziționat o casa veche la tara. Vânzătorul, nepotul vechiului proprietar, a susținut ca jumătate din mejdie aparține de noi. Distanța dintre casa vecinului si bucătăria noastră de vara este de 1,5 m zona acoperită la vremea respectiva de buruieni si o vita de vie uscata. Noi am curățat zona , am tăiat vita de vie știind ca era a noastră. Ulterior cand am chemat un topograf a reiesit ca mejdia era integral a vecinului si am tăiat vita lui....lucru pe care il auzim zilnic . Ne-a dat acordul la notar sa construim o noua clădire exact pe locul celei vechi care era din vaioaga pe jumătate dărăpănate . Am ridicat clădirea dar proiectantul a proiectat in asa fel acoperisul intr-o panta către curtea noastră , ca ultimul rând de țiglă iese in sus pe suprafața vecinului cu 38 de cm !!! Zilnic ne amenință ca vine cu toporul si ne distruge acoperisul ! Nu ne mai da voie sa tencuim spatele clădirii ! Ce este de facut ? Autorizații avem , aprobarea lui in scris sa construim exista , in realitate nu ne lăsa sa intram între cele 2 case sa terminam construcția noastră !!! I-am promis ca-i punem burlane pe partea noastră pt ca nu are si toată ploaia va curge sub casa noastră , dar nu vrea sa audă. Am zis ca-i tencuim partea de casa dinspre noi , dar nu. Orice ii oferim nu vrea sa audă !
momentan functionez ca si I.I. si doresc sa-l transform in SRL , cu asociat unic , sa-mi transfer bunurile pe noul SRL creat; si sa-mi diversific activitatea. Pot ?
in cazul unei licitatii de utilaje la beneficiari privati, cand se inregistreaza in registrul de intrare-iesire ofertele de la furnizori ? ex: pe cererea de oferta scrie ca data limita de depunere a ofertei este 22.06.2011 ora 14 , adjudecarea ofertei castigatoare 23.06.2011 ora 12. Ofertele vin in 17, 19, 20 iunie. Se vor inregistra in 23 cand se deschid plicurile si are loc adjudecarea ofertei castigatoare ? Sau se inregistreaza pe masura ce ajung (cu riscul ca se vor vedea preturile si se poate anunta furnizorul preferat sa oferteze sub aceste preturi)? Sau se inregistreaza plicurile in 17, 19, 20 si ulterior se da numere de inregistrare si la oferte?
Buna ziua , am o firma producatoare de mobila , cod de activitate principala 3101- fabricarea mobilei pt birouri si magazine. Cumparam palul gata taiat si asamblam corpurile de mobilier acasa la client , nu avem atelier sau punct de lucru. Intrebarea mea este : codul caen care ar trebui activat este acesta 3101 (necesita autorizatie de la mediu) sau ar trebui sa activez un cod pt comert cu mobila ?