avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Activitate teodoraion

Activitate teodoraion

Buna ziua,

Sunt mamica a douua fetite: una are 3 ani este la gradinita, si una are 7 ani este la scoala clasa intai, sotul meu a decedat acum 1 an jumatate , fetele nu au beneficiat de pensie de urmas pe motiv ca sotul meu nu lucra in momentul in carre a decedat si nu avea minimul de ani lucrati pt a putea lua pensie de urmas, mai precis vreo 4 luni...in fine...intrebarea mea e: poate beneficia fetita de la scoala de bursa pentru motivul ca nu are decat un parinte? pentru ca de la scoala mi s-a spus ca e posibil sa nu poata beneficia ca doar copii care au ambii parinti decedati primesc o astfel de bursa.

Multumesc
Răspuns la discuția Cat ma costa cartea de munca?
multumesc
buna ziua,

intrebarea mea este: daca nu sunt agajata dar am carte de munca si vreau sa imi platesc singura totul cat m-ar costa? se poate sa imi platesc singura...pt a avea asigurare de sanatate si vechime in munca..

multumesc.
dar de ce??#-o#-o cati ami trebuia sa aiba lucrati la 31 ani?
am gasit ceva...eu nu lucrez...CRED CA SE APLICA..VOI MERGE LUNI LA CASA DE PENSII

Sotul supravietuitor care are in ingrijire la data decesului sustinatorului unul sau mai multi copii de pana la 7 ani beneficiaza de pensie de urmas pana la data implinirii de catre ultimul copil a varstei de 7 ani, in perioada in care nu realizeaza venituri dintr-o activitate profesionala, pentru care asigurarea este obligatorie sau acestea sunt mai mici de oopătrime din salariul mediu brut pe economie.
multumesc...,deci nu exista nici o portita pentru obtinerea unei pensii de urmasi?
Buna ziua,

Ma numesc Teodora sunt din Bucuresti si am 2 fetite,una de 2 ani si una de 6 ani ,tatal lor a murit acum 3 luni si am depus acte pt cererea unei pensii de urmas dar ne-a fost respinsa cererea invocand legea nr 19/2000 art 65,mentionez ca sotul meu nu avea pe cartea de munca decat 7 ani in total si in momentul decesului nu era angajat.....ce s-ar putea face?am ramas cu 2 copii mici si eu nu lucrez...ce drepturi au acesti copii...unde sa ma adresez?

Multumesc anticipat pentru raspuns.