Ma numesc Teodora sunt din Bucuresti si am 2 fetite,una de 2 ani si una de 6 ani ,tatal lor a murit acum 3 luni si am depus acte pt cererea unei pensii de urmas dar ne-a fost respinsa cererea invocand legea nr 19/2000 art 65,mentionez ca sotul meu nu avea pe cartea de munca decat 7 ani in total si in momentul decesului nu era angajat.....ce s-ar putea face?am ramas cu 2 copii mici si eu nu lucrez...ce drepturi au acesti copii...unde sa ma adresez?
Au dreptul la pensie de urmas copiii si sotul supravietuitor, daca persoana decedata era pensionar sau indeplinea conditiile pentru obtinerea unei pensii.
Stagiu minim de cotizare atat pentru femei, cat si pentru barbati este de 15 ani.
Puteti sa va adresati Primariei in a carei raza aveti domiciliu pentru obtinerea unui ajutor social, potrivit Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat.
am gasit ceva...eu nu lucrez...CRED CA SE APLICA..VOI MERGE LUNI LA CASA DE PENSII
Sotul supravietuitor care are in ingrijire la data decesului sustinatorului unul sau mai multi copii de pana la 7 ani beneficiaza de pensie de urmas pana la data implinirii de catre ultimul copil a varstei de 7 ani, in perioada in care nu realizeaza venituri dintr-o activitate profesionala, pentru care asigurarea este obligatorie sau acestea sunt mai mici de oopătrime din salariul mediu brut pe economie.
Numai ca dvs vi s-a respins cererea de acordare a pensiei pe baza art.65 din Legea pensiilor, si anume : Au dreptul la pensie de urmas copiii si sotul supravietuitor, daca persoana decedata era pensionar sau indeplinea conditiile pentru obtinerea unei pensii.
Alte discuții în legătură
Pensie de urmas
anca33a
buna ziua
vreau sa ma lamuriti cu aceasta problema | daca sotul persoanei care mi-a cerut parerea a murit in urma cu 10 ani iar doamna nu are nici un venit ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas
Denisse76
Tot incerc de aproape 5 ani sa obtin pentru fiul meu pensie de urmas dupa tata. Tatal lui decedand acum 5 ani. Dosarul imi este mereu respins pentru motivul ca ... (vezi toată discuția)