avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Activitate Diana Voicu

Activitate Diana Voicu

Răspuns la discuția Noua versiune REVISAL 5.0.8
MIRELAIONICA a scris:

Bună ziua,
Revisalul ăsta nou ne-a creat mii de probleme dar am şi eu o nelămurire. În cim eu am prevăzut salariul - 800 lei, spor de vechime 5%, spor de repaos săptămânal 5 lei, care au fost introduse conform cim în revisal. Dar ocazional îi plătesc salariatului sporul de 25% şi de 100 % pentru ore suplimentare, acestea din urmă nu sunt prevăzute în cim, dar de la ITM(de la mine din judeţ) spun că trebuie să le trec şi pe acestea chiar dacă nu sunt prevăzute în cim. ªi aceste sporuri să le actualizez în revisal cu data de 01.11.2011. Sunt debusolată total!!Se merge numai pe zvonuri nimic concret.#-o



Buna ziua!

Din punctul meu de vedere, este important si in baza carui act se ofera un spor de 100% pentru orele suplimentare. Sporul standard (minim) prin lege fiind de 75%, in cazul in care nu exista un CCM la nivel de unitate care sa faca referire la un spor mai mare, oferirea unui spor de 100% devine un beneficiu ce ar trebui sa apara in CIM si ca atare sa fie completat in revisal.

Vi se pare corect rationamentul meu?

O zi frumoasa!
Răspuns la discuția protectia muncii
multumesc pentru detalii!
Răspuns la discuția revisal concediu fara plata
inteleg :)
Răspuns la discuția protectia muncii
Am observat urmatorul articol:

Art. 511
Ocupaţiile specifice domeniului securităţii şi sănătăţii în muncă, necesare efectuării activităţilor de prevenire şi protecţie, sunt următoarele:
a) tehnician în securitate şi sănătate în muncă;
b) expert în securitate şi sănătate în muncă.

In acest context sa inteleg ca functia de Inspector de specialitate protecţia muncii (241204) sau cea de Specialist în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă (241220) nu mai sunt acceptate/corecte pentru un angajat desemnat cu protectia muncii?
Răspuns la discuția revisal concediu fara plata
Buna dimineata!

Ma scuzati pentru insistenta, dar in acest context care ar fi motivul pentru care eu as decide sa suspend contractul unui angajat si implicit sa consum timp cu procedura revisalului in cazul concediului fara plata?

Va intreb pentru ca vreau sa ma asigur ca nu exista niciun alt element necunoscut mie in luare decizie de suspendare, dincolo de un aspect de preferinte.

Multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra!
Răspuns la discuția revisal concediu fara plata
In cazul in care nu exista obligativitatea suspendarii, care ar fi motivul pentru care s-ar opta pentru aceasta masura?
Ce implicatii are pentru angajator un concediu fara plata neinsotit de suspendarea contractului de munca?
Răspuns la discuția revisal concediu fara plata
Buna ziua!

As vrea sa va intreb daca sunt absolut necesare decizia de suspendare si cea de reluare a activitatii in cazul CFP. Nu este suficienta cererea de concediu fara plata aprobata de angajator?
Sunt angajati care opteaza pentru 1 zi de concediu fara plata si in acest context mi se pare exagerat sa emitem atatea acte, desi inteleg ca procedura trebuie respectata indiferent de numarul zilelor de CFP.

Totodata inteleg ca nu este suficient sa introducem perioda in care este suspendat contractul si trebuie sa il reactivam. Termenul pt transmiterea revisalului de reactivare este tot 20 zile lucratoare (de la reinceperea activitatii)?

Multumesc anticipat pentru lamuriri!
Răspuns la discuția persoane cu handicap
nu cumva a fost abrogata litera a?
In cazul in care sediul clientului este in aceeasi localitate in care isi are sediul (punctul de lucru) compania angajatoare, iar activitatea angajatului se desfasoara in mod constant la sediul unui anumit client, mai este vorba de o clauza de mobilitate?
Buna ziua!

In cazul in care activitatea se desfasoara la un loc de munca stabil, fie el in acest caz sediul clientului, de ce este necesara clauza de mobilitate?

In fond angajatorul nu necesita aceasta clauza de mobilitate, nu trimite angajatul in locatii diverse.

Multumesc anticipat pentru detalii.