nu au fost adunate probe la dosar pt acea perioada , au fost luate de bune cifrele de la finante si atat
Buna ziua ,
va rog sa-mi spuneti punctul dvs. de vedere fata de urmatoarele
s-a facut cercetare penala pentru o perioada pentru evaziune fiscala- neplata sume cu retinere la sursa pentru 2003-2007. Solutia a fost NUP
In 2012 s-a cercetat perioada 2003 -2012 si s-a trimis dosarul in instanta cu constituire parte civila pentru sumele aferente intregii peioade 2003-2012 desi 2003-2007 a fost acoperita de prima cercetare. Este procedural sau nu?
Multumesc anticipat;
Buna ziua,
Ce se poate face daca finantele nu au operat scaderea din evidente a creantelor unei societati la mai mult de 6 luni dupa radiere cf. art.176. alin 6 cp.(certicat de radiere de la ORC si sentinta definitiva si irevocabila )
Multumesc anticipat pentru raspuns;
multumesc, din pacate doar azi am vazut raspunsul!
Buna ziua,
Am fost actionar la o societate radiata de la ORC
Nu s-a cerut lichidarea
s-a facut cerere la CF pentru trecerea pe fostii actionari a bunurilor imobile ramase- cf art 237 pct 10 din L31/90
S-a respins cererea pe motiv ca nu exista act autentic, sau hotarare judecatoreasca in care sa fie stipulata dovedirea dreptului de proprietate
Va intreb daca sentinta de dispunere a radierii ramasa definitiva nu este indestulatoare si daca nu ce demersuri ar trebui facute,
Multumesc
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea speta:
Este vorba despre o societate care inregistreaza datorii inclusiv cele ce fac obiectul stopajului la sursa. Pe fondul reducerii drastice a activitatii nu se pot plati si avand solicitari de la patru institutii ale statului se initiaza incepand cu anul 2004 procedura de dare in plata bunurile imobile ale societatii. Dupa evaluari succesive (facute de catre evaluatorul agreat de finante) si intocmire de multiple proiecte modificate si rasmodificate finantele nu finalizeza darea in plata dar nici nu zic ca se opun acestui proces.O institutie din cele de mai sus intra in spatiu si nu plateste nici o redeventa Intre timp incearca sa excute bunurile-nu reuseste, initiaza procedura insolventei le este respinsa, nu cer lichidarea in timpul procesului de radiere din Oficiu initiata de ORC.Astfel societatea este radiata in 2012. Dupa toate astea in 2013 urmare a plangerii penale Administratorul societatii este inculpat pentru stopaj la sursa desi s-a facut dovada ca sumele au fost retinute doar scriptic si nu faptic si ca s-a dorit tot timpul plata in natura a datoriilor dar ca din diferite motive independente de administratorul societatii nu s-a finalizat. Va rog sa-mi spuneti cum vedeti situatia;
Multumesc anticipat;
Buna ziua,
Daca o firma are datorii la bugetul de stat mai vechi de 5 ani dar sumele au fost prinse in titluri executorii si notificari ale administratiei financiare pe parcursul anilor trecuti(2002-2006), va rog sa-mi spuneti daca se incadreaza in prevederile art. 131 si 134 cod proc. fiscala cu privire la implinirea termenului de prescriptie .
Va multumesc anticipat;
Multumesc, este destul de clar doar ca, se pare am iesit din termen deoarece a trecut mai mult de un an!!
Buna ziua,
Va rog sa-mi comunicati daca exista posibilitatea restituirii taxei judiciare de timbru intr-un dosar in care s-au formulat pretentii asupra folosirii unui imobil si apoi deoarece intre parti s-a incheiat o tranzactie am renuntat la dreptul pretins conform art 247 C pr. Civ;
Va multumesc anticipat