avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate ancutzav

Activitate ancutzav

Buna ziua. As dori sa stiu care sunt drepturile unui angajat cu contract de drepturi de autor. Daca acest contract inceteaza din pricina angajatorului am dreptul la somaj? In cazul in care intervine sarcina, beneficiez de indemnizatie de mama si daca da, cum se calculeaza aceasta?
Care sunt caile legale prin care imi pot recupera salariile restante? Incepand cu luna iulie, angajatorul nu a mai virat drepturile salariale (carte de munca + drepturi autor). In aceasta situatie sunt toti angajatii societatii. Ce putem face legal pentru a ne recupera banii? Caror instante ne putem adresa?
1. Eu am un contract de drepturi de autor de un an de zile. El prevedea ca angajatorul plateste 16% catre bugetul de stat. Mai este el in vigoare daca s-a modificat legea si cotizatiile catre stat sunt mai mari conform legii 58/2010?

2. Daca eu nu mi-am incasat leafa pe iunie si iulie, iar in iulie am incasat salariul restant din luna mai, trebuie sa mai fac vreo declaratie la somaj, pensii si sanatate in baza legii 58/2010?