nu imi place mediu in care traieste copilul, legal cum as putea rezolva acest abuz?
care, sunt procedurile legale sa pot cere un program de vizita pana la initierea procesului de divort, in timpul procesului
iar in ambele cazuri in programul de vizita am posibilitatea se a lua in timpul programul, fata de a o plimba de a iesi cu ea in oras de a pleca in vacanta, conform programului stabilit
cam ce program de vizita s-ar obtine
- cat timp inca suntem casatoriti
- pana la divort
- dupa divort
- in cel mai rau caz programul redus in ce consta si ce limite
Buna ziua, am urmatoarea problema si as dori sa stiu ce seanse am de castig sau ce solutie sa aleg:
Eu si sotia mea cand ne-am apropiat avea o fetita de 1 luna la care m-am atastat foarte tare de ea, ulterior in 2020 cand ne-am casatorit, am trecut fata pe numele meu la starea civila la care mi-a emis certificatul de nastere find mama si tata eu. Fata nu a fost recunoscuta de tatal biologic si nu s-a mai interesat de ea neplatind nimic.
Ulterior fata a crescut in familie a deschis ochii pe noi, m-am implicat si mi-am asumat rolul de tata si m-am atasat foarte tare de ea si ea de mine.
In 08 martie 2023 sotia mea a parasit caminul conjugal si a luat si fata, mutandu-se la mama si tatal ei vitregi.
de mentionat ca sotia avea un amant din noiembrie 2022.
In familie la socrii, mereu e scandal, batai, lucruri farâmate, socrul mereu este beat, fumeaza cu fata in camera, lasa fata sa faca ce vrea, vorbeste urat si porcos in fata fetei, i-a dat cafea la fetita, socrul i-a dat sa guste bere, mai mereu ia fata cu el in restaurante unde bea. Au imbolnavit-o neglijand-o.
Fata are 5 ani, a inceput sa vorbeasca urat si porcos ce au invatat-o.
Mama ei o lasa in grija lor, cand pleca la amant sau in oras, Tipa urla se repede la ea, iar acum face tot posibilul sa o indeparteze de mine limitandu-mi sa o vad odata pe saptamana sa nu plec din oras cu eu ii ofer mai multe ca ea si ea nu are cu ce.
Socrii si ea au o situatie financiara scazuta ulterior s-au mai redresat soacra 1700 ea la Profi 2000 iar socrul 1500, dar socrul banii lui si ai soacrei nu ii da in casa, ii strange el
Sotia are rate mari in banci de 500 ron iar acum a refinantat si s-a marit rata.
Eu am situatie financiara foarte buna, aproximativ 5000 ron/luna
Inca nu am divortat, vreau sa stiu cum pot legal sa imi vizitez fata.
Iar dupa divort:
Care sunt sansele sa obtin custodia comuna sa sa obtin un program de vizitare. Daca ar fi posibil sa pot scoate fata de acolo unde nu consider ca e un mediu de crescut si consider ca e un pericol pentru ea.
Avand in vedere ca nu sunt tatal biologic dar sunt tată legal, legal m-ar ce drepturi am asupra copilului pana divortez si dupa divort la fel ce drepturi am asupra copilului, si cum pot puna in practica acele drepturi si cui pot sa ma adresez in caz de refuz.
Sunt abonat la Next-Gen, si am contract de furnizare plana in Iulie 2013, luna aceasta a venit la factura o informare in care anunta:
1. Marirea abonamentelor tv
2. Aplicarea unei taxe pe factura tiparita
Din contractul de furnizarea am citit si specifica clar ca:
Pe durata contractuala furnizorul nu are voie sa modifice pretul abonamentelor si sa aplice noi taxe, altele decat cele contractate!
Am inteles ca:
"Nu este legala taxarea pentru factura! Conform legislatiei valabile in .ro la ora actuala, factura se TIPARESTE. Doar la cererea expresa a consumatorului se poate furniza in format electronic. Daca e optional, nu ma poti obliga, sub penalitatea platii unei taxe! "
Mai specifica in informare ca pot sa denunt contractul in maxim 30 de zile!
Nu mai spun ca zi de zi modifica grila de canale dupa bunul plac fara a informa cu 30 de zile consumatori asa cum am intelesc ca trebuie sa procedeze! Nu au publicat pe Next-Gen.Ro nici o informare sau notificare!
1. Ce pot sa fac in aceasta situatie pentru a-mi mentine abonamentul la pretul contractat?
2. Care este legea facturilor ca sa pot sa demonstrez in urma unei reclamati sau proces?
3. Este legal cum procedeaza Furnizorul Next-Gen sau este un abuz si o incalcare a contractului?
4. Unde trebuie sa fac reclamatiile si ce acte trebuie sa atasez ca sa se inregistreze legal reclamatia?
Unchiul meu in 1986 a fost impuscat in cap cand era in armata de catre un coleg, dupa acel incident fiind in coma 3luni a scapat dar a ramas cu sechele, semi pareza la mana si la piciorul stang, probleme de comportament, fiind pensionat pe caz de boala
dupa acest incident a primit gradul 1 de handicap, avand momente de luciditate doctorul care l-a examinat a constatat ca trebuie sa fie trecut in gradul 2 cu toate ca in realitate era de gradul 1, fiind o persoana care nu se poate intretine singura
pana in momentul de fata avand gradul 2 de handicap, pensie de 230ron + pensie pe caz de bola de 330ron
murind unul din parinti, iar bunica fiind si ea paralizata, am decis ca sa il internam la un institut de recuperare (un azil cu personal medical)
pretul de cazare a fost stabilit la 600ron, pensia de boala + pensia de handicap ar fi 560, iar diferenta sa fie platita de familie
problema este ca am inteles ca daca il internam la azil pensia de handicap v-a fi anula si v-a ramane doar cu pensia de boala de 330ron iar diferenta pana la 600ron v-a fi destul de mare si cam greu de facut fata
Poate sa imi spuna cineva daca este posibil asa ceva si care este legea care duce la suspendarea unei pensi de handicap de gradul 2 permanent?
Din cate stiu, pensia de handicap care are un grad permanent este pe toata viata pana ce respectiva persoana v-a deceda!
Persoanele cu care am mai discutat aceasta situatie spun ca nu este posibil ca pensia de handicap sa fie anulata.
v-a rog sa imi dati un raspuns, ca sa stim cum sa procedam legal
bunica are varsta de 70ani, are de aproximativ 4ani diabet, a facut o comotie cerebrala luna trecuta, un urma unei come diabetice, din care a rezultat o paralizie pe toata partea dreapta, tot din acea comotie a facut si o forma de epilepsie.
Spuneti-mi unde trebuie sa ma duc si daca beneficiaza de un grad de handicap?
Nu se poate deplasa, nu se poate descurca singura.