1. Notificare scrisa (expediata cu confirmare de primire, pastrati-va un exemplar din ea sau formatul electronic) in care le scrieti ca nu sunteti de acord nici cu modificarea unilaterala a contractului nici cu taxa pentru emiterea facturii, prin urmare veti cere rezilierea lui fara taxe iar daca nu vor fi de acord ii veti reclama la ANPC.
2. Nu cred exista o lege in sensul care v-ar fi dvs. de folos; este de bun simt ca prestatorul de servicii sa emita facturi pentru incasarea obligatiilor beneficiarului si ma indoiesc ca e legal sa scape de cheltuielile de emitere si expediere in acest fel - transferandu-le clientilor.
Nu e nevoie sa intemeiati in drept (cu articole din legi) reclamatia, ANPC va stabili daca este o taxa abuziva.
3. In opinia mea o reclamatie la ANPC ar avea sanse mari sa va aduca satisfactie.
4. Aveti aici un ghid de intocmire:
www.avocatnet.ro/content/for...
Inainte de a face reclamatia trebuie sa le trimiteti acea notificare despre care v-am spus la inceput. Trebuie sa faceti dovada faptului ca ati incercat rezolvarea pe cale amiabila si poate chiar veti reusi.
Daca nu primiti un raspuns satisfacator, faceti reclamatia respectand ghidul.
Atasati copie dupa contract, informarea pe spuneti ca ati primit-o, notificarea dvs. si raspunsul lor.