As dori sa stiu care este procedura de urmat pentru schimbarea numelui de familie al unui minor, in conditiile in care:
- copilul provine dintr-o casatorie anterioara, fiind incredintat mamei spre crestere si educare, conform unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile emise in anul 2008;
- mama s-a recasatorit, poarta numele sotului, iar copilul - in varsta de 11 ani - doreste si el sa poarte acelasi nume cu al parintilor care il cresc, acest lucru presupunand schimbarea numelui de familie.
Precizez faptul ca relatia cu tatal biologic este aproape inexistenta; acesta plateste pensie alimentara si nu tine legatura cu copilul.
Va multumesc anticipat.
As fi vrut ca insusi legiuitorul sa fie la fel de explicit, lucru care nu se intampla. Eu va multumesc tare mult pentru aceste lamuriri la care, sa fiu sincera, nu prea ma asteptam... Mai deschisese cineva un topic cu ceva vreme in urma si nu primise nici un raspuns. Am dedus de aici ca e un fel de subiect "tabu".
Un an bun va doresc! Multumesc inca o data!
Am inteles. Am citit de nenumarate ori articolele respective, de la 509 mai departe si teoretic lucrurile imi sunt foarte clare, dar doream exemplu practic, cam cum se intampla la o licitatie efectiv. Nu mai exista alti creditori, eu sunt unicul...
Aici doream sa ajung... Creanta este de 33000 euro, iar acel 75% din valoare inseamna 30000 euro. Eu daca ma inscriu in licitatie ofer acei 30000 sau creanta? Ce inseamna, de fapt, a oferi? atunci cand are loc strigarea eu sa confirm oferta facuta? Stiu ca sunt insistenta, poate, dar procedura de executare in care sunt implicata nu este una dintre cele mai transparente si de aceea doresc sa obtin cat mai multe informatii posibile. In alta ordine de idei, ca sa pot intra in licitatie de la 100% imi este foarte greu, din punct de vedere financiar... Multumesc oricum!
Va multumesc pentru raspuns. Ideea este ca mi s-a atras atentia asupra unor eventuale riscuri de a nu putea recupera creanta nici in licitatie.. se spune ca una este teoria si alta se intampla in practica...
Mai exact, trebuie sa recuperez suma de 33000 euro, iar imobilul valoreaza 40000 euro. Presupunand ca nu se liciteaza la primul termen, la al doilea termen cand se ajunge la 75% din valoare si, teoretic pot intra in licitatie, exista riscul sa nu pot intra in posesia imobilului, desi valoarea creantei este mai mare?
Buna ziua si Sarbatori Fericite tuturor celor care utilizeaza acest site. As dori, daca se poate, o lamurire in ceea ce priveste recuperarea unei creante (sulte) prin scoaterea la licitatie a unui imobil. Am inteles ca pot intra in licitatie nu mai tarziu de acel prag de 75% din valoarea imobilului, dar va intreb pe dumneavoastra: exista riscul ca, chiar daca suma de recuperat este mai mare de acest 75%, sa pot pierde licitatia si bunul sa fie atribuit unei alte persoane care subliciteaza?
Mi s-a pus in vedere, intr-adevar, faptul ca, in cazul in care valoarea va fi mai mare va trebui sa acopar diferenta, dar, dupa cum spuneti, va trebui sa solicit temeiul de drept pentru care nu as putea prelua imobilul in contul creantei. Va multumesc