Arisandy a scris:
am o amenda administrativa in valoare de 1000 lei si m-am trezit cu salariul blocat, inclusiv cu toate conturile (unde mai am credite) blocate. Din moment ce pe instiintarea pe care am primit-o nu scrie cat sa mi se retina din salariu, am hotarat de comun acord cu RUONS sa mi se retina 100 lei lunar, dar cu toate acestea nu am putut sa scot nici macar 1 leu de pe cardul de salarii. Intrebarea mea e: e legal sa nu pot avea acces la nici un ban din salar? Atunci cu ce sa supravietuiesc? In codul muncii scrie ca nu e normal si nici legal sa pui poprire pe absolut toate veniturile unei persoane, eu din ce sa traiesc acum? Mai ales ca aveam de ridicat doar 200 lei de pe card...
Vi s-au bloca conturile deoarece organul de executare a verifica ce conturi bancare aveti si apoi a trimis adresa de infiintare a popririi pe conturile respective.
Potrivit Codului de procedura civila, bancile respective sunt obligate sa indisponibilizeze toate fondurile din conturi si sa vireze sumele catre organul de executare.
In legislatie nu prevede nimic ce se intampla daca este vorba de un cont de salariu, din care asa cum prevede codul de procedura civila nu se poate retine decat 1/3 sau 1/2 din acesta.
Bancile nu o sa va debloceze conturile pana cand nu este ridicata poprirea de catre organul de executare, ca o va face doar atunci cand intreaga suma este achitata sau daca ati introdus o contestatie la executare si actiunea v-a fost admisa