Sunt angajata unei firme care și-a schimbat managerul de curând. Noul manager a început sa facă unele schimbări și vreau sa știu dacă sunt legale:
1. Ne-a schimbat punctul de lucru la câțiva dintre noi de mai mult de jumătate de an (fără sa beneficiem de ceva) și acum mai mult vrea sa ne schimbe contractele de munca pe noul punct sub amenințarea (nu directa, dar subânțeleasa) ca ne da afara.
2. Deoarece lucram pe teren ( aproape zilnic conducem 300km) de la început am beneficiat de avantajul sa mergem cu mașina de serviciu acasă (deoarece majoritatea zilelor plecam de la locul unde am prestat lucrarea direct acasă fără sa mai trecem la punctul de lucru). Vreau sa stiu daca ne poate interzice acest lucru , precizez ca in contractul individual de munca este un punct in care este stipulat : Dotari : masina , laptop, telefon mobil.
Buna ziua, am si eu o mare nelamurire: Cum pot afla daca fostul meu sot are trecut la locul de munca in intretinere pe copilul nostru pentru a beneficia de deduceri? Mentionez faptul ca minorul rezultat din casatoria cu fostul sot imi este incredintat mie prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Eu m-am recasatorit si asi vrea ca actualul sot sa beneficieze de deduceri din salariu pentru ca el il creste efectiv pe copil acum cu toate ca nu e pe numele lui. Firma la care lucreaza acualul sot a zis ca il trece, dar ca e pe raspunderea lui. Nu asi vrea ca actualul sot sa aive de suferit daca copilul este trecut si la fostul sot la munca. Ce se intampla daca e gasit copilul trecut in intretinere si la actualul sot si la fostul? Cine trebuie sa raspunda in fata legi?
Buna ziua, pe data de 26.05.2008 am divortat , in vederea incheierii partajarii bunurilor comune imobiliare a intervenit un contract de tranzactie, cu respectarea urma toarelor clauze: - eu sa cedez cota de 50% asuprat terenului , teren achizitionat in timpul casatoriei - iar fostul sot trebuia sa-mi plateasca suma de 10000ron intr-un termen de 1 luna.
tot in urma divortului copilul rezultat din casatorie mi-a fost incredintat , iar tatal lui sa-mi plateasca 125 ron pensie alimentara,
Intrebarile mele sunt :1 cui trebui sa ma adresez daca nici pana la aceasta data nu am primit nici un ban si 2 Cine poate verifica daca fostul sot munceste, deoarece am informati ca acesta sa angajat ca inginer ( la data divortului nu avea loc de munca), iar pensia alimentara nu mi-o trimite regulat?