avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare contract de munca

Buna ziua,

Sunt angajata unei firme care și-a schimbat managerul de curând. Noul manager a început sa facă unele schimbări și vreau sa știu dacă sunt legale:
1. Ne-a schimbat punctul de lucru la câțiva dintre noi de mai mult de jumătate de an (fără sa beneficiem de ceva) și acum mai mult vrea sa ne schimbe contractele de munca pe noul punct sub amenințarea (nu directa, dar subânțeleasa) ca ne da afara.
2. Deoarece lucram pe teren ( aproape zilnic conducem 300km) de la început am beneficiat de avantajul sa mergem cu mașina de serviciu acasă (deoarece majoritatea zilelor plecam de la locul unde am prestat lucrarea direct acasă fără sa mai trecem la punctul de lucru). Vreau sa stiu daca ne poate interzice acest lucru , precizez ca in contractul individual de munca este un punct in care este stipulat : Dotari : masina , laptop, telefon mobil.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 15:21, 14 Noiembrie 2013
1. orice modificare a cim se face prin act aditional. nu va poqate da afara daca refuzati sa-l semnati.
2. Daca este prevazut in cim ca aveti asigurata masina, nu are cum sa v-o ia decat prin act aditional ( adica daca sunteti si dvs. de acord.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea profesiei (unui angajat) - alternativa impusa sau negociata? ContSters187513 ContSters187513 Buna ziua, Ma numesc F. si lucrez sau ar trebui sa lucrez ca sofer autocamion de mare tonaj, dar pentru ca nu am obiectul muncii, de cca 3 luni de cand am ... (vezi toată discuția)
Delegare sofer sc gerom trans sa sc gerom trans sa Buna ziua, As dori sa ma ajutati sa clarific o anumita situatie si anume: Am soferi angajati pentru comunitate,ceea ce inseamna ca ei nu au un punct fix de ... (vezi toată discuția)
Act aditional - la modificarile actuale in ceea ce priveste cas si cass CATALENA CATALENA Buna ziua! Am o mica nelamurire, in cadrul modificarilor actuale ce au intervenit asupra Cas - ului si CASS- ului , dvs. cei ce va loviti de partea de ... (vezi toată discuția)