avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Activitate Ovidiu Andrei

Activitate Ovidiu Andrei

De curand mi-am deschis o mica afacere mai precis o piscina care se afla intr-un sat. In weekend se tin si petreceri care dureaza pana dimineata dar in timpul petrecerilor avem reclamatii la 112 pentru deranjarea ordinii publice. Intrebarea mea care este numarul de decibeli permis pana la "geamul vecinului", in sensul ca vecinii sunt fosti oraseni care nu vor sa auda nici macar musca. Ei cand locuiau in oras auzeau cand aveau fereastra deschisa cum trec camioane, masini, claxoane. Muzica nu e exagerat de tare. Vreau sa stiu legea care nu imi permite sa dau muzica cat vreau eu de tare si ce lege prevede anumit tip de decibeli
[ link extern ]

Am fost exclus din partid peste noapte, de un birou politic local din care nu facea parte niciun membru din biroul politic in care eu am fost presedinte si care au desemnat listele de consilieri pentru ultimele alegeri locale.
Prin excluderea din partid mi-am pierdut si postul de consilier pe care l-am castigat pe buna dreptate. Am obtinut scorul de 15% in localitatea in care am candidat comparativ cu 5% media pe judet.
Precizez ca nu am fost convocat la acea sedinta, nici eu nici membri de la acea vreme, care s-au aflat deasemenea pe lista de candidati pentru alegerile locale.
Am atasat o poza de pe siteul judecatoriei, la prima infatisare judecatoarea a acceptat cauza.
Credeti ca am vreo sansa sa castig acest proces?
Adriantot a scris:
Sper ca pe viitor asa sa se intample cu toti cei alesi care in timpul mandatului ies din partidul in care erau si se plimba pe la alte partide. Asa se intampla ca in parlament sunt grupari, partide infiintate dupa alegeri, formate din oameni alesi initial la alte partide. Poate reusim si noi sa fim odata seriosi si sa stopam traseismul politic.

Nu am inteles aluzia, eu nu am parasit partidul si nici nu am cochetat cu alte partide. mi-am facut treaba exemplar si m-am trezit cu aceasta excludere.

AvTudor_com a scris:

Articolul 9

(2) Calitatea de consilier local sau de consilier judeţean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în următoarele cazuri:
[....]
h^1) pierderea calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a carei lista a fost ales

Articolul 12
[...]
(3) În cazul prevăzut la art. 9 alin. (2) lit. h^1), în termen de 30 de zile de la data sesizării partidului politic sau a organizaţiei cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale pe a cărei listă consilierul local sau consilierul judeţean a fost ales, prefectul constată, prin ordin, încetarea mandatului consilierului local sau judeţean înainte de expirarea duratei normale a acestuia şi declară vacant locul consilierului local sau judeţean.

Ati spus "retragerea sprijinului politic", dar nu este vorba despre asa ceva.
Daca vreti sa spuneti ca anterior ati fost exclus din partid, atunci puteati ataca acea decizie, a partidului.

Exista vreo sansa sa castig atacarea deciziei in instanta? Avand in vedere ca nu s-a stipulat niciun motiv iar eu nu am gresit cu nimic? Este vorba si de discriminare aici, de ce eu si nu altcineva?
Răspuns la discuția ONG sau partid?
da
[ link extern ] /

Am primit această hârtie de la primărie în care am fost anunțat că mi se retrage sprijinul politic. Sunt președintele organizației în această comună, la fiecare ședință am votat precum ceilalți consilieri iar la alegeri am scos un scor dublu față de media pe județ. Am vreo șansă să câștig procesul intentat? Mai ales că nu se stipulează niciun motiv? multumesc
Aș vrea să organizez, împreuna cu cineva garage sales. Adică voi deschide garajul si voi vinde lucruri care nu-mi mai sunt necesare. Am nevoie de acordul cuiva? :D
Acest articol l-am postat la rugamintile unui prieten de al meu.
x - prietenul meu
y- fratele vitreg al prietenului meu

Parintii lui x s-au despartit, el a ramas cu mama lui, aceasta recasatorindu-se cu alt barbat care la randul lui mai avea un baiat (y). Toti au locuit impreuna.
Acum ceva timp, y a facut urmatorul lucru: a furat toate actele mamei lui x si a facut imprumuturi de la niste camatari renumiti din oras, girand casa si un pamant, care erau pe numele mamei lui x, dupa care a disparut din tara.
S-au trezit cu camatarii la usa, iar acestia erau fermi convinsi ca nu a fost nicio inselatorie, ca ei i-au inmanat personal banii mamei lui x. (de unde cred ca y a colaborat cu o persoana care semana foarte mult cu mama lui x).

Ce se poate intampla mai departe? :(
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Teapa cu masina
rezultă că îmi datorează bani.
Dar legal, o să văd banii ăia vreodată?
Răspuns la discuția Teapa cu masina
În actul notarial reiese că el îmi datorează mie bani. Atâta doar! Poate să îmi fie dator toată viața, așa mi-a zis cineva cere se știe cât de cât în domeniu.
Discuție Teapa cu masina
Nu demult mi-am pus mașina la vânzare, pe un site popular din Romania. M-a sunat o persoană, care părea foarte interesată să cumpere mașina. A venit, a văzut-o și mi-a spus că momentan nu are bani, dar îmi lasă garanție 200E , iar urmatoarea săptămână va veni și îmi va plăti întreaga suma a mașinii. Mi-a lăsat 200E, doar ca să îi țin mașina o săptămână. Am fost deacord, bineînțeles să mergem și la notar.
Actul notarial era ceva de genul: "Pe data de 28.08.2010 X îi dă mașina lui Y, iar Y îi datoreaza 1500E".
A trecut acea săptămână și apare cumpărătorul să îi dau mașina, fără ca el să îmi dea vreun ban. Și mi-a spus că dacă nu îi dau mașina mă dă în judecată.
De ce oare? O fi din cauză că în actul notarial era scris "îi datorează"?
Aștept un răspuns. Ce mi se poate întâmpla. Voi rămâne fără mașină și fără bani? :((

Mulțumesc anticipat.