avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Care sunt conditiile pentru a vinde obiecte care nu-mi ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Care sunt conditiile pentru a vinde obiecte care nu-mi mai sunt necesare? (Garage Sales)

Aș vrea să organizez, împreuna cu cineva garage sales. Adică voi deschide garajul si voi vinde lucruri care nu-mi mai sunt necesare. Am nevoie de acordul cuiva? :D
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 06:35, 29 Aprilie 2012
Aceasta este o activitate ilegala, prevazuta de Legea 12/1990, republicata in M.O.291/2009, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.
Potrivit art. 1 constituie activitati comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savarsit, urmatoarele fapte:
a) efectuarea de acte sau fapte de comert de natura celor prevazute in Codul comercial sau in alte legi, fara indeplinirea conditiilor stabilite prin lege;
b) vanzarea ambulanta a oricaror marfuri in alte locuri decat cele autorizate de primarii sau prefecturi;
[...]
e) efectuarea de acte sau fapte de comert cu bunuri a caror provenienta nu este dovedita, in conditiile legii.

Conform art. 2 alin (1) constituie contraventii faptele prevazute la art. 1 lit. a) – k) si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
c) faptele prevazute la lit. a), b), e), g), i), j) si k), cu prestarea unei activitati in folosul comunitatii sau cu amenda de la 1.000 lei la 1.500 lei;

Art. 4
(1) Marfurile sau produsele care au servit sau au fost destinate sa serveasca la savarsirea vreuneia dintre faptele prevazute la art. 1 lit. a), b), e) daca sunt ale contravenientului precum si sumele de bani si lucrurile dobandite prin savarsirea contraventiei se confisca si se valorifica in conditiile legii, contravaloarea lor facandu-se venit la bugetul administratiei publice centrale.
(2) Veniturile obtinute ilicit de persoanele fizice sau juridice din activitatile prevazute la art. 1, cat si incasarile in intregime din vanzarea marfurilor a caror provenienta nu este dovedita se confisca si se fac venit la bugetul administratiei publice centrale.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaos comercial noc2 noc2 In cazul unei societati care importa si vinde produse , en gros este obligata sa declare adaosul comercial al admin financ ? Se depune vreo declaratie ptr ... (vezi toată discuția)
Declarare adaos comercial la fisc stelach stelach Buna ziua mai exista obligativitatea declararii adaosului comercial la fisc? La republicarea L12/1990 in 2009, au fost multe discutii pe aceasta tema. Ce ... (vezi toată discuția)
Comercializare marfuri amanunt tatiana1 tatiana1 O unitate de vanzare cu amanuntul achizitioneaza de la o alta unitate de vanzare cu amanuntul: -diverse marfuri nealimentare si - preparate(pui ... (vezi toată discuția)