avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Teapa cu masina
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Teapa cu masina

Nu demult mi-am pus mașina la vânzare, pe un site popular din Romania. M-a sunat o persoană, care părea foarte interesată să cumpere mașina. A venit, a văzut-o și mi-a spus că momentan nu are bani, dar îmi lasă garanție 200E , iar urmatoarea săptămână va veni și îmi va plăti întreaga suma a mașinii. Mi-a lăsat 200E, doar ca să îi țin mașina o săptămână. Am fost deacord, bineînțeles să mergem și la notar.
Actul notarial era ceva de genul: "Pe data de 28.08.2010 X îi dă mașina lui Y, iar Y îi datoreaza 1500E".
A trecut acea săptămână și apare cumpărătorul să îi dau mașina, fără ca el să îmi dea vreun ban. Și mi-a spus că dacă nu îi dau mașina mă dă în judecată.
De ce oare? O fi din cauză că în actul notarial era scris "îi datorează"?
Aștept un răspuns. Ce mi se poate întâmpla. Voi rămâne fără mașină și fără bani? :((

Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:08, 3 Septembrie 2010
Nu stiu ce act notarial aveti dar trebuie sa va plateasca pretul daca rezulta ca nu a fost achitat.Ar trebui sa prezentati actul unui avocat pentru a-l analiza in intregul sau.
Daca reiese din act ca a platit pretul masinii va castiga daca va da in judecatasi evident ca din moment ce a achitat pretul trebuie sa ii predati autoturismul....

avocat Claudiu Lascoschi
În actul notarial reiese că el îmi datorează mie bani. Atâta doar! Poate să îmi fie dator toată viața, așa mi-a zis cineva cere se știe cât de cât în domeniu.
Daca in actul notarial asa scrie inseamna ca va datoreaza bani.
Nu inteleg de ce nu ati mers la avocat sa va redacteze actul si mai inainte sa va explice ce drepturi aveti si cum se exercita...
Depinde de mai multe clauze cu privire la alte probleme dar din ce ziceti rezulta ca va datoreaza bani.

avocat Claudiu Lascoschi
rezultă că îmi datorează bani.
Dar legal, o să văd banii ăia vreodată?
Nu stiu ce prevederi contractuale aveti si cum se prezinta situatia cu masina.
Insa banii aveti dreptul sa ii primiti iar el este obligat sa ii plateasca.
Cand?
Intrebati pe cel care v-a redactat actul ca il poate citi daca l-a si creat...
Nu va costa nimic...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat anamaria2009 anamaria2009 buna seara. speta mea este urmatoarea: divort cu partaj prin tranzactie, totul de comun acord. avocatul ne cere onorariu 8% din valoarea masei partajabile. ... (vezi toată discuția)
Hotarare ce tine loc de act autentic!!!?va rog.. nicusorilinca nicusorilinca buna seara am si eu o intrebare pe care am mai pus-o: -se poate da o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic,in speta fiind vorba de un ... (vezi toată discuția)
De ce clauze sa ma feresc? cata87scn cata87scn o prietena de-a soacrei mele,varsta de 77 de ani mi-a propus mie si sotiei mele sa imi dea casa ei cu contract vanzare-cumparare cu conditia ca eu sa platesc ... (vezi toată discuția)