avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Hotarare ce tine loc de act autentic!!!?va rog..
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Hotarare ce tine loc de act autentic!!!?va rog..

buna seara
am si eu o intrebare pe care am mai pus-o:
-se poate da o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic,in speta fiind vorba de un contract de donatie-transferul proprietatii a fost facut cu titlu gratuit, si consimtit printr-o tranzactie autentificata notarial!???
Pai deja aveti act autentic se pare, nu vad dc ati mai avea nevoie de o hotarare judecatoresca
Asa este! Tranzactia insasi este actul autentic in care este recunoscuta donatia respectiva!
Cel mult sa mai faceti o actiune in constatare, daca nu este suficienta tranzactia pentru intabulare. O actiune in constatare, in sensul "sa se constate ca actul... este contract de donatie". Dar numai in atare situatie, caci altfel nu ii vad rostul!
va multumesc...ar mai fi o problema:
-tranzactia suna asa, daca X nu isi ridica bunurile proprietatea sa(instalatii si utilaje)aflate pe terenul lui Y, pana la data de...,acestea trec cu titlu gratuit in proprietatea luiY; conditia s-a implinit, recunoscuta prin proces verbal si de X, dar oare Y devine deplin proprietar al bunurilor???
categoric da, insa Y poate introduce o actiune in constatare a dreptului de proprietate prin efectul indeplinirii conditiei din contractul de donatie

Alte discuții în legătură

Donatie?sau antecontract de vanzare cumparare? nicusorilinca nicusorilinca -tranzactia suna asa, daca X nu isi ridica bunurile proprietatea sa(instalatii si utilaje)aflate pe terenul lui Y, pana la data de...,acestea trec cu titlu ... (vezi toată discuția)
Prestatie tabulara vladvlad vladvlad Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru o suprafata de teren, intrand totodata si in posesia acestui teren. Promitentul vanzator a dobandit ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta invocata de o persoana fara interes kyrrdan kyrrdan Ce solutie se impune in acest caz din partea instantei? Analizeaza mai intai lipsa de interes a partii si lasa actul valabil, sau, in virtutea rolului activ, ... (vezi toată discuția)