avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prestatie tabulara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prestatie tabulara

Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru o suprafata de teren, intrand totodata si in posesia acestui teren. Promitentul vanzator a dobandit aceste teren de la o alta persoana tot printr-un antecontract de vanzare cumparare. Mai simpul, situatia este in felul urmator:
X care detine titlu de proprietate asupra unui teren (in urma cererii depuse la legile fondului funciar, terenul nefiind intabulat) incheie cu Y un antecontract de vanzare cumparare pentru o suprafata de teren, Y intra in posesia terenului, ulterior Y incheie la randul sau un un antecontract de vanzare cumparare pentru aceeasi suprafata de teren cu Z predandu-i in continuare posesia terenului lui Z, care si el ”vinde” acel teren lui Q. Intrebarea este urmatoarea:
O vrea sa formuleze o actiune solicitand instantei sa emita o hot care sa tina loc de contract autentic de vanzare cumparare. Avand in vedere succesiunea de antecontracte de vanzare-cumparare, impotriva cui trebuie sa formuleze Q actiunea, impotriva tuturor promitentilor vanzatori si cumparatori anteriori lui, sau doar impotriva lui X, (care apare in TP). Trebuie sa solicite instantei sa valideze toate conventiile anterioare si sa cheme in judecata pe toti promitentii vanzatori si cumparatori anteriori lui sau sa il cheme in judecata doar pe X si sa solicte instantei sa sa emita o hot care sa tina loc de contract autentic de vanzare cumparare intre ei doi, intre X si Q?
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 15:37, 21 Februarie 2013
Nu stie nimeni care este solutia in situatia mea?
in primul rand speta expusa de dumneavoastra nu prea are legatura cu prestatia tabulara.
parerea mea, atata timp cat X nu i-a promis nimic lui Q, nu prea vad cum ar putea fi obligat la incheierea contractului sau cu s-ar putea emite vreo hotarare care sa tina loc de act autentic.
Q cheama in judecata pe: X, Y si Z solicitand:

1. intabularea suprafetei din titlu care a facut obiectul vanzarilor succesive pe numele lui X
2. constatarea faptului ca intre X si Y s-a incheiat un antecontract ...si pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic
3. intabularea terenului pe Y
4. constatarea faptului ca intre Y si Z s-a incheiat un antecontract si pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic
5. intabularea terenului pe Z
6. constatarea faptului ca intre Z si Q s-a incheiat un antecontract si pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic
7. intabularea terenului pe Q

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare care sa tina loc de act de vanzare cumparare- urgent suzy suzy x in decembrie 1993 a cumparat pe baza de zdelca de la y o suprafata de teren.y refuza sa intocmeasca actul de vanzare cump in forma autentica. 1)care este ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic - ''intabulare prin instanta'' pop sorin pop sorin Buna ziua Am incheiat un antecontract cu un promitent vanzator pentru un imobil tip teren. Promitentul vanzator la randul lui este promitent cumparator ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare lot teren andreijianu andreijianu Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutorul dvs. in privinta unei probleme, treaba sta cam asa: - vreau sa cumpar un teren aflat in spatele curtii mele ... (vezi toată discuția)