Dvs nu ati mentionat daca veti fi in tara la proces sau va va reprezenta doar el.Eu ma aflu in cea de-a doua situatie,doar ce am luat legatura cu un avocat care mi-a spus foarte clar ca onorariul ptr divort si incredintare minor este de 500 de euro.Pe acest site au mai luat legatura cativa avocati cu mine si au pretins aceeasi suma.Bine-nteles ca pe langa suma de 500 eu i-am trimis 800 in plus,vreau sa puna suflet in acest caz,sa se implice sa nu-l considere un proces in plus.Nu vreau ca cineva sa se simta jignit cu aceasta afirmatie,dar avand in vedere ca viitorul(poate) fetitei mele este acum in mana avocatei si a judecatorului,am vrut doar ca rasplata sa fie cat de cat pe masura.Nici eu nu stiu cum se procedeaza dar m-am gandit ca aceasta suma ar fi rezonabila ptr inceput,apoi la fiecare infatisare,depinde de bugetul din acea perioada,ii voi trimite 200-300.Este un om care lupta ptr binele si interesul micutei si trebuie rasplatit pe masura.Si am apreciat faptul ca nu mi-a stabilit o suma asa de dragul de a pretinde,mi-a spus cat este onorariul ptr acest proces si restul a ramas la latitudinea mea.Deci eu nu cred in nici un caz ca este mult.
Eu si sotul meu suntem in divort.Eu am deschis procesul in Spania,unde locuim amandoi si la o luna de la depunerea cererii mele a depus si el in Romania.In chemarea lui in judecata invoca,ca si motiv de divort faptul ca eu as fi practicat prostitutia,lucru total neadevarat si indignant ptr mine#-o.Intrebarea mea este,eu avand probe ca pe toata durata sederii mele aici,in Spania,am lucrat,el neavand nici o dovada ptr a demonstra cele spuse,il pot da in judecata ptr calomnie?El inceraca sa aduca cele mai grave si injositoare acuzatii pentru a aparea eu ca mama imorala si asa crescandu-i sansele de a obtine custodia fetitei noastre in varsta de 2 ani.Va multumesc anticipat.
Competenta de solutionare a divortului este alternativa....adica se poate solutiona si de catre instanta din Spania si de catre instanta romana.
Daca sotul va introduce divortul in Romania dumneavoastra puteti mandata cu procura speciala o persoana ( va sfatuiesc sa fie avocat) care sa va reprezinte interesele. Fetita nu va trebui sa vina in Romania....
Cu privire la incredintarea minorei.......Avand in vedere atitudinea sotului, cu o aparare buna va va fi incredintata dumneavoastra spre crestere si educare..
Bafta!
Cu stima, Av. Tonica Daniela
Acesta este raspunsul unui avocat,coleg de site referitor la competenta de solutionare a divortului.-Acum sa imi spuneti ca desfacerea casatoriei se face numai in tara unde s-a realizat casatoria...de ce atatea pareri diferite?
.Ce am intrebat eu este daca se poate atca,anula cererea lui de divort din tara avand in vedere ca aici este deja in curs procesul de divort plus inca 2 procese penale unde el este acuzat.
Buna seara.Din nou am nevoie de un sfat.Am luat legatura cu un avocat,deocamdata nu am incheiat procedurile ptr a ma reprezenta ptr ca i-am pus o intrebare si mi-a spus ca nu stie.Asa ca va voi intreba pe dumneavoastra si cine stie poate asa gasesc pe cineva sa ma reprezinte.Problema mea este ca fiind in Spania cu sotul meu si fetita de 2 ani,avem rezidenta de 3 ani aici si ultimul domiciliu comun il avem aici.Eu am introdus aici actiunea de divort,avand totodata in curs un proces ptr maltratare ,eu fiind victima,sotul acuzatul.Ulterior introducerii actiunii de divort aici de catre mine,el a introdus actiunea de divort in Romania.Intrebarea mea este daca eu pot delega un avocat sa ma reprezinte ptr a ¨ anula¨ cererea lui trimitand toate documentele necesare ptr a demonstra ca domiciliul nostru este aici (din cate mi s-a spus divortul se introduce la judecatoria zonei/localitatii unde avem domiciliul actual) pentru ca as vrea ca sa continue procesul de divort demarat aici si nu in Romania.Astept un raspuns de la cineva care stie daca exista asemena procedura ptr ca,repet,intrband avocatul cu care am luat legatura mi-e spus ca nu stie.Ca de ce nu lasam asa si se ofera sa ma reprezinta de-a lungul procesului de divort.Se poate sau nu? este intrebarea mea.Va multumesc anticipat.
AM LUAT LEGATURA.LUNI PRIMESC PRIMUL RASPUNS.VA MULTUMESC FRUMOS SI AR TREBUI SA LE MULTUMIM ZILNIC ACESTOR PROFESIONISTI CARE IN MOD VOLUNTAR NE INDRUMA FACANDU-NE CALVARUL MAI SUPORTABIL:((
Cum pot lua legatura cu un avocat foarte bun din Constanta?Am nevoie sa ma reprezinte.Mi s-a confirmat ca sotul a plecat de aici cu toate ca inca nu s-a terminat procesul si a introdus el in Romania divortul.Va rog,daca vre-unul din dumneavostra este interesat sa ma contacteze.Imi doresc sa gasesc un avocat care cu adevarat sa-mi apere interesele.va multumesc anticipat. :((
Multumesc frumos.Eu deja am depus aici actele ptr divort,am pus aceste intrbari ptr cazul in care nu se va prezenta aici si se va intoarce in tara ptr a initia acolo divortul.Aici ii este frica ptr ca legea protejeaza femeia si pentru faptul ca in tara sunt toti prietenii lui care oricandpot merge ca martori sa declare impotriva mea si vecinii care spun el au acceptat sa fie platiti sa mearga ca martori.Cu Dumnezeu inainte,am incredere in justitie si voi lupta cu toate fortele pentru ca fetita sa ramana acolo unde ii este bine,langa mama.Pentru ca daca eu as stii ca ii i-ar fi bine cu el sau m-as vedea in imposibilitatea de a-i oferii tot ceea de ce are nevoie un copil,cu durere as recunoaste si i-as cere sa ramana la el.ptr ca orice mama vrea ce este mai bun pentru copilul sau.Dar nu ma aflu in aceasta situatie.Si inca o intrebare: ma poate acuza de rapire cum ma ameninta? Va multumesc inca o data.
Sunt in dilema.Am introdus cererea de divort ptr ca nu mai suport comportamentul sotului.Desi eram casatoriti,am fost mai mult despartiti si in ultimul an a devenit violent.Tin sa mentionez ca momentan locuim in Spania.Ca sa revin,i-am spus k vreau sa ne despartim,ne-am mutat separat,fetita de 2 ani a ramas cu mine ptr ca niciodata nu a avut vre-un interes ptr copil.Ulterior despartirii venea in fiecare zi cu scandal,insulte amenintari de moarte.Speriata l-am denuntat,a fost retinut,avem proces ptr maltratare psihologica si risca 6 luni de inchisoare.ptr faptul ca l-am denuntat vrea sa se razbune sa sa-mi ia copilul spunand ca la proces vor veni persoane platite sa spuna ca l-am inselat ptr a demonstra ca sunt mama imorala.Se poate face asa ceva atat de usor?Va rog,spuneti-mi ca nu e asa.Si inca o intrebare:daca el se decide sa plece in tara ptr a divorta acolo,eu sunt obligata sa ma prezint sau ma poate reprezentaun avocat?Ma poate obliga sa aduc fetita in tara?Astept un raspuns.va multumesc anticipat