avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sunt in dilema
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sunt in dilema

Sunt in dilema.Am introdus cererea de divort ptr ca nu mai suport comportamentul sotului.Desi eram casatoriti,am fost mai mult despartiti si in ultimul an a devenit violent.Tin sa mentionez ca momentan locuim in Spania.Ca sa revin,i-am spus k vreau sa ne despartim,ne-am mutat separat,fetita de 2 ani a ramas cu mine ptr ca niciodata nu a avut vre-un interes ptr copil.Ulterior despartirii venea in fiecare zi cu scandal,insulte amenintari de moarte.Speriata l-am denuntat,a fost retinut,avem proces ptr maltratare psihologica si risca 6 luni de inchisoare.ptr faptul ca l-am denuntat vrea sa se razbune sa sa-mi ia copilul spunand ca la proces vor veni persoane platite sa spuna ca l-am inselat ptr a demonstra ca sunt mama imorala.Se poate face asa ceva atat de usor?Va rog,spuneti-mi ca nu e asa.Si inca o intrebare:daca el se decide sa plece in tara ptr a divorta acolo,eu sunt obligata sa ma prezint sau ma poate reprezentaun avocat?Ma poate obliga sa aduc fetita in tara?Astept un raspuns.va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 07:40, 11 Septembrie 2010
Competenta de solutionare a divortului este alternativa....adica se poate solutiona si de catre instanta din Spania si de catre instanta romana.
Daca sotul va introduce divortul in Romania dumneavoastra puteti mandata cu procura speciala o persoana ( va sfatuiesc sa fie avocat) care sa va reprezinte interesele. Fetita nu va trebui sa vina in Romania....
Cu privire la incredintarea minorei.......Avand in vedere atitudinea sotului, cu o aparare buna va va fi incredintata dumneavoastra spre crestere si educare..
Bafta!
Cu stima, Av. Tonica Daniela
daca vine in romania sa dea divort, puteti sa -i faceti procura unui avocat sa va apere interesele.
puteti inainta dvs cererea de divort si incredintare copil in spania, e in avantajul dvs faptul ca acum e anchetat
din descrierea dvs, sotul n-o sa obtina incredintarea copilului
Multumesc frumos.Eu deja am depus aici actele ptr divort,am pus aceste intrbari ptr cazul in care nu se va prezenta aici si se va intoarce in tara ptr a initia acolo divortul.Aici ii este frica ptr ca legea protejeaza femeia si pentru faptul ca in tara sunt toti prietenii lui care oricandpot merge ca martori sa declare impotriva mea si vecinii care spun el au acceptat sa fie platiti sa mearga ca martori.Cu Dumnezeu inainte,am incredere in justitie si voi lupta cu toate fortele pentru ca fetita sa ramana acolo unde ii este bine,langa mama.Pentru ca daca eu as stii ca ii i-ar fi bine cu el sau m-as vedea in imposibilitatea de a-i oferii tot ceea de ce are nevoie un copil,cu durere as recunoaste si i-as cere sa ramana la el.ptr ca orice mama vrea ce este mai bun pentru copilul sau.Dar nu ma aflu in aceasta situatie.Si inca o intrebare: ma poate acuza de rapire cum ma ameninta? Va multumesc inca o data.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2010
cristinagrig, utilizator
el va poate acuza de orice, numai ca rapirea nu se confirma
Cum pot lua legatura cu un avocat foarte bun din Constanta?Am nevoie sa ma reprezinte.Mi s-a confirmat ca sotul a plecat de aici cu toate ca inca nu s-a terminat procesul si a introdus el in Romania divortul.Va rog,daca vre-unul din dumneavostra este interesat sa ma contacteze.Imi doresc sa gasesc un avocat care cu adevarat sa-mi apere interesele.va multumesc anticipat. :((

Alte discuții în legătură

Nerespectarea unei hotariri judecatoresti yarrrns yarrrns In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara ... (vezi toată discuția)
Revenire in tara ptr a intocmi actul individual a unui minor atunci cind un parinte paraseste familia dora40 dora40 Sunt femeie si am 3 copii sunt stabilita de 10 ani in spania in urma cu 4 ani fiind si sotul cu noi ne-am despartit printr-o denuntie de maltrato , el a ... (vezi toată discuția)
Recuperare de custodie iulianahusanu iulianahusanu m-am despartit anul trecut de fostul sot,aveam serviciul in spania si am ajuns cu fostul sot la o intelegere verbala in ai lasa custodia copilului cu conditia ... (vezi toată discuția)