avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate lavinia jalonschi

Activitate lavinia jalonschi

Răspuns la discuția Contract de vanzare-cumparare
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
se pare nici dvs nu sunteți prea corectă; în enunțul inițial ați solicitat unele lămuriri privind eventuala obținere a unui duplicat al contractului de vânzare-cumpărare, fără a preciza că aveți deja o hotărâre judecătorească, probabil din prima instanță, prin care vi s-a admis acțiunea și s-a constatat nulitatea absolută a acestui contract. așadar, ce ați mai putea face cu contractul anulat decât să-l puneți în ramă ...
dacă la finalul procesului rămâne tot aceeași soluție, imobilul în cauză intră la masa succesorală și se va împărți egal între cei trei frați, iar sora care a cumpărat va fi obligată la plata cheltuielilor de judecată, dacă le-ați solicitat. de asemenea, prin anularea actului și revenirea la starea inițială, ceilalți 2 frați moștenitori trebuie să achite cumpărătoarei suma de 10000 lei sau 36000 lei despre care ați scris (în privința sumei ați scris 2 prețuri diferite).
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
bună ziua.
Completând cele scrise de d-na avocat Ciurea, trebuie să aveți în vedere că în situația în care s-ar dori vinderea acestui apartament, dacă situația debitelor la asociație nu este rezolvată, nu s-ar putea perfecționa tranzacția și ar trebui achitat întregul debit indiferent de perioada în care a fost acumulat, neputând invoca prescripția de 3 ani în lipsa unei hotărâri judecătorești prin care s-ar fi admis aceasta. Așadar, dacă se dorește achitarea debitului acumulat cel puțin pt ultimii 3 ani, ar trebui comunicată o scrisoare recomandată președintelui asociației prin care se arată intenția de a achita debitul pe ultimii 3 ani sau motivele neachitării unor cheltuieli dacă se apreciază că calculul acestora nu este corect.
Dacă calculele au fost corecte, dar proprietarul nu dorește achitarea cheltuielilor privind administrarea acestui imobil, sperând că va scăpa de plata acestora datorită dreptului de a invoca excepția prescripției dreptului la acțiune, ar putea spune multe despre moralitatea acestuia, deoarece în toată perioada neachitării debitelor, facturile privind reparații, spații utilizate în comun au fost achitate de asociație și proprietarul a beneficiat de utilizarea acestora.
Motivul pt care asociația nu l-a acționat în judecată, deși are debite acumulate de mai mult de 3 ani, rămâne necunoscut, dar la un moment dat va fi nevoită să recupereze acest prejudiciu. Abia în acel moment proprietarul va putea invoca această excepție și va trebui să demonstreze buna lui credință de a a-și achita cheltuielile și opoziția administratorului de a le încasa.
Din păcate, din enunț nu rezultă că proprietarul ar fi avut vreodată intenția de a-și achita obligațiile ce îi revin și nici nu s-au descris alte motive întemeiate privind neachitarea debitelor până în prezent.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua! Nu știu în ce relație sunteți cu frate, dar din ce ati scris reiese că l-ați lăsat doar pe acesta să achite datorii pt. imobilul care îl dețineți în comun. Probabil nici în acest al doilea proces nu vreți să vă implicați, ceea ce evident nu este corect, moral și legal din partea dvs. În calitate de coproprietar aveți probabil dreptul la 1/2 din apartament, ca atare aveți și obligația de a achita 1/2 din debitele privind administrarea acestuia din moment ce susțineți că nu locuiește nimeni acolo din 2011, și aici mă refer la cheltuieli care trebuie să le achitați indiferent dacă locuiți sau nu acolo (nu apă, gaz sau electricitate din apartament, ci salar administrator, reparații comune, cheltuieli comune etc).
revenind la pretențiile din al doilea proces, evident că asociația încearcă să recupereze datoriile din 2015 până în prezent; atâta timp cât nu vă veți implica dvs în proces sau nu invocă fratele calitatea dvs de coproprietar sau nu invocă singur prescripția dreptului la acțiune doar pt ultimii 3 ani, instanța nu o poate invoca din oficiu și s-ar putea ajunge la admiterea pretențiilor asociației pt tot intervalul 2015-2022, urmând ca în viitor să introducă acțiune și pt anii 2022 și următorii din moment ce nu vă achitați cheltuielile.
Dacă vreți să fiți corect puteți solicita instanței de judecată intervenția în proces pt a sprijini apărarea fratelui, caz în care puteți invoca excepția prescripției, alte excepții dacă ar fi cazul, precum și orice apărări privind cheltuieli care considerați că nu sunt justificate. În acest caz, asociației i se vor admite în parte pretențiile doar pt ultimii 3 ani și doar cele care sunt întemeiate, precum și cheltuielile de judecată corespunzătoare capetelor de cerere admise
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
presedintele asociației nu are dreptul de a fi și administrator cu contract de muncă, dar poate încasa cheltuieli cu acordul comitetului fără a fi remunerat și fără a avea calitatea de administrator. dacă președintele nu cunoaste legea asociațiilor de proprietari ar fi indicat să îl schimbati cât mai repede. după cum prezentați problema se pare că președintele se spală pe mâini, pt că nu sesizează în scris proprietarul și firma care a închiriat apartamentul. există o carte a imobilului în care trebuie trecute persoanele care locuiesc în fiecare apartament, iar aceasta se actualizează de președintele blocului, dar probabil nu aveți acest document. pe de altă parte, orice proprietar poate închiria cui dorește imobilul său, iar dacă este declarată închirierea la ANAF nu aveți ce să-i faceți. indiferent de nr. celor care locuiesc într-un imobil, dacă toți sunt declarați și nu tulbură liniștea și ordinea publică, nu aveți dreptul să le stânjeniți șederea, chiar dacă vă deranjează că gătesc, vorbesc sau se plimbă. dacă aveți dubii cu privire la câte persoane locuiesc în imobil, va trebui să urmăriți și să puneți dovezile în fața președintelui asociației, iar acesta să acționeze legal sesizând proprietarul, firma, sectoristul și eventual ANAF dacă constată nereguli
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
buna ziua. de la ]nceput părea dubioasă treaba cu încheierea unui contract de închiriere la 11-12 noaptea, iar dvs nu ati sesizat graba proprietarilor. contractul este un început de probă scrisă, dar din păcate nu e autentificat de un notar. dacă depuneti plângere penală pt înselăciune, soluționarea va dura mult, iar tatăl dvs poate fi contestat ca martor pt că e un membru de familie, în plus dacă concomitent ati încerca soluționarea pe cale civilă dacă există o plângere penală având același obiect, plângerea penală va determina suspendarea procesului civil până la soluționarea celui penal. dacă mergeți doar pe cale civilă pt recuperarea pagubei nu veti putea solicita tragerea la răspundere contractuală pt că contractul nu e autentificat, puteți doar solicita tragerea la răspundere delictuală și va trebui să demostrați fapta, prejudiciul cauzat, vina celor doi care s-au prezentat ca proprietari, etc. oricum, indiferent de ce modalitate ați alege, soluționarea problemei va dura în timp și nu există certitudinea că veți mai recupera banii, dacă aceștia nu au fost proprietarii apartamentului. căuta-ți presedintele asociației de proprietari pt a găsi adevăratul proprietar dacă aveți dubii cu privire la cei de la care ați închiriat, iar acesta dacă este corect ar trebui să vă dea detalii despre cei cu care ati semnat contracul. ati mai putea merge la ANAF pt a vedea dacă cei doi au declarat venituri provenite din închiriere pt acest apartament. succes
buna ziua,
nu inteleg de ce sunteți supărată pe casa de ajutor pentru acordarea împrumutului și nu sunteți supărată pe persoana care cu rea credință nu și-a achitat obligațiile/ratele?
cert este că tatăl dvs chiar dacă avea 82 ani, fiind în deplinătatea facultăților mintale, putea încheia orice fel de tranzacții, deci putea fi girant, atâta vreme cât casa de ajutor nu cerea anumite condiții privind vârsta înaintată. deci în absența unor certificate medicale care să dovedească că tatăl dvs. nu era în deplinătatea facultăților mintale, certificate care să fie emise de medici de specialitate anterior datei la care a semnat ca girant, nu aveți niciun câștig de cauză dacă v-ați îndrepta împotriva casei de împrumut.
dacă trebuiau respectate unele condiții privind vârsta girantului, asta ar trebui să vă informați solicitând în scris detalii de la casa de ajutor. de asemenea, dacă răspuns va fi negativ și s-au respectat toate condițiile pentru încheierea legală a acelui contract de împrumut, nu ar avea rost să dați în judecată casa de ajutor că ați pierde procesul și mai mult ați pierde destul de mulți bani cu cheltuielile judiciare care le implică un asemenea proces.
supărarea sau nemulțumirea dvs. ar trebui să-l vizeze pe cel împrumutat căci acesta a înșelat încrederea tatălui dvs, nu banca. astfel, dacă tatăl dvs este de acord să vă acorde împuternicire sa acționați în numele sau pentru recuperarea prejudiciului, ați avea nevoie de o împuternicire notarială care să ateste acest drept chiar și în situația în care după deschiderea procesului tatăl ar deceda (spuneti că are 86 ani și AVC-se poate întâmpla orice). în cazul obținerii împuternicirii notariale, în numele tatălui ați putea acționa în judecată împrumutatul prin acțiune în pretenții unde ar trebui să dovediți că acesta cu rea credință nu și-a achitat obligațiile față de împrumutător. ați scris că celalalt girant/mama persoanei imprumutate a decedat în 2019, de exemplu: v-ar ajuta o dovadă că anterior decesului acesteia dânsa achita ratele în locul fiului; așa ați dovedi că acesta încă de la început a fost de rea credință împrutând o sumă de bani pe care nu ar fi avut de gând să o restituie băncii.
ar trebui să acționați, nu să stați în pasivitate, deoarece moștenitorii pot fi obligați la plata datoriilor defunctului dacă față de acesta s-a început executarea silită anterior decesului. nu puteți ști cât va trăi tatăl dvs, iar dacă nu începeți demersurile legale cât încă este în viață, vă puteți trezi în situația de a fi obligată să achitați dvs la acceptarea moștenirii dacă sunteți unicul copil al tatălui dvs.
succes
dvs ati făcut referire la amenințări sau violență nespecificând în ce mod vă simțiți amenințată sau ce relația ați avut sau aveți cu individul, din moment ce acesta își permite să vă șicaneze; obsesia față de cineva nu se produce din senin... nimeni nu vă condamnă dacă ați avut vreo relație cu individul în trecut, iar recent ați constatat că nu vă potriviți; este evident că nu puteți beneficia de un astfel de ordin dacă nu există amenințări directe sau violențe fizice, verbale și cu atât mai mult în lipsa depunerii unor probe doveditoare sau martori; normal că ar trebui să vă temeți de un individ care încearcă să vă lovească cu mașina și imediat ar fi trebuit să sunați la poliție; poate individul a observat că vă temeți de el și doar vă deranjează psihologic fără a vă aduce vreo vătămare fizică, caz în care soluția este ignor total (nu răspundeți nici verbal, nici cu gesturi); revin și arăt că în lipsa probelor concrete, judecătorul nu are cum să vă dea câștig de cauză; în privința cheltuielilor și taxelor judiciare, trebuia să vă informați în prealabil care este valoarea acestora, cunoscut fiind faptul că nu toate cererile de chemare în judecată sunt gratuite, ci pentru promovarea unora este necesară achitarea taxelor judiciare înaintea primei ședințe de judecată, iar neachitarea acestora atrag anularea cererii; cam același lucru vizează și onorariul avocatului, care indiferent de finalitatea judecății trebuie achitat acestuia; evident că la respingerea cererii vi se percep cheltuielile de judecată, dar dacă dvs sunteți încă în termen de a depune calea de atac împotriva sentinței pe care o considerați nelegală, atunci aveți posibilitatea să acționați în continuare mai ales dacă ați suferit vreo vătămare ( de ex: dacă v-a lovit trebuia să mergeți la medicina legală să obțineți un certificat care să îl depuneți în instanță).
faceți poze și ănregistrați video cu ce vă amenință individul și atașați-le la plângeri; faceți apel împotriva sentinței, dacă mai sunteți în termen și atașati fotografii datate că acest individ vă urmărește
bună ziua,
legal trebuia să sesizați proprietarul imediat ce ati văzut neregula pe tabelul de cheltuieli, iar acesta să sesizeze președintele asociației de proprietari și administratorul imobilului/să-i arate sau comunice contractul de închiriere din care rezultă că sunteți doar 2 persoane (dacă e precizat în contract) sau să declare că sunteți doar 2 persoane; asta în situația în care într-adevăr ați stat doar 2 persoane și nu au intrat și locuit mai multe persoane în acel apartament. să știți că vecinii sunt cu ochii pe oricine, mai ales dacă sunt chiriași în bloc, așa că dacă au venit prea multe persoane sau au dormit la dvs. să nu vă mirați că ati fost trecuți mai mulți la cheltuieli, deoarece în lipsa unei declarații exprese că locuiți doar 2 au putut trece mai multe persoane dacă au văzut persoane diferite intrând în apartament. pentru a-l acționa în judecată, dvs. nu aveți calitate procesuală activă adică reclamant deoarece nu sunteți proprietarul imobilului, chiar dacă dvs. sunteți cel prejudiciat; deci doar proprietarul ar putea acționa împotriva asociației, după cum și asociația ar putea da în judecată doar proprietarul dacă dvs. nu ați achita la timp cheltuielile. dacă proprietarul nu ajunge la o întelegere cu asociația cât mai recent și aceasta continuă să vă stabilească cheltuieli aferente mai multor persoane, ar fi mai indicat să căutați alt imobil unde se respectă legea asociațiilor de proprietari. pentru o diferență de doar 80-90 lei lunar, proprietarul actual nu cred că s-ar obosi să acționeze în judecată asociația
ok. deci suma alocată copilului ca indemnizație e undeva la 500 lei, la care se adaugă alocația de la stat circa 150 lei. Total 650 lei, care nu prea cred că ajung pentru terapie. Banii care îi acordați dvs ca pensie alimentară nu se pun in discuție pt că copilul are și alte necesități zilnice.