avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Activitate iskander239

Activitate iskander239

Buna ziua! Asa cum am precizat si in titlul subiectului, restituirea taxei de poluare se aplica si in cazul autovehiculelor noi cumparate din Romania? Data achizitiei este iulie 2012, iar cuantumul nu a fost deloc neglijabil, de aici si interesul meu. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri, Alex
Buna ziua!

Nu sunt la prima postare pe acest forum, de-a lungul timpului m-am mai confruntat cu diverse probleme, si as vrea sa va multumesc pe aceasta cale pentru raspunsurile primite, s-au dovedit de un real ajutor. Acum, situatia la care sper sa primesc un raspuns la fel de bine documentat este urmatoarea: o ruda apropiata a incheiat in urma cu 4 luni un testament la notar, la acel moment, desi in varsta destul de inaintata, fiind perfect coerenta si pe deplin constienta. Insa, in ultima vreme, starea acesteia s-a degradat, si ne gandim serios la o evaluare pshihologica / psihiatrica la IML, pentru a i se suspenda dreptul de semnatura - este influentabila si nu tocmai constienta de cele ce se petrec, face confuzii si exista riscul sa ajunga sa semneze hartii oficiale cu efecte si urmari total nedorite. As vrea sa stiu daca testarea si eventual declansarea procedurii de suspendare a semnaturii ar afecta in vreun fel documentele incheiat in prealabil.

Va multumesc anticipat,
Răspuns la discuția Radar Sinaia
Nu ma enervez, sunt foarte calm. Va multumesc pentru sfaturi, o sa le iau in calcul inainte de a ma decide ce voi face.
a.c.
Adrian.Tudor a scris:

Sincer va spun ca sansele dv sunt minime. Ganditi-va ca politia nu emite un PV de contraventie fara sa aiba acoperire. Si dv chiar recunoasteti ca ati gresit si in instanta e posibil ca in cazul in care pierdeti sa va mai suplimenteze cu ceva atat la bani cat si la suspendarea permisului. Asa ca sfatul meu este sa o lasati mai moale cu reclamatiile mai ales ca nu aveti dreptate.
Cum adica sa mai suplimenteze cu ceva la bani? Cu tot respectul, suma maxima este 268 ron, dupa expirarea celor 48 ore si pana la calendele grecesti. Iar despre suspendarea permisului nu poate fi vorba, intrucat contraventie de depasire a vitezei maxime cu 27 km/h nu prevede acest lucru. Tind sa cres ca lucrati in structurile administrative, iar noi, "vitezomanii" va platim salariul.
Este neaparat necesara prezenta mea in Sinaia, nu exista alta modalitate de depunere a contestatiei? Sanse reale de castig credeti ca am, sau eforturile mele vor fi zadarnice? Va multumesc,
Discuție Radar Sinaia
Buna ziua! o sa incerc sa-mi expun cat se poate de succint situatia in care ma aflu: sambata, 07 mai 2011, am fost inregistrat de un aparat radar fix cu viteza de 97 km/h, la intrarea in Sinaia. M-a oprit o masina de politie, 27 km/h peste viteza legala, tradusa in 3 puncte de penalizare si 4 puncte amenda (268 lei). Eu stiam ca radarele fixe nu mai functioneaza, asa ca nu mi-am pus nicio problema si am mers mai tare, intrucat traficul era foarte fluent. In zadar am incercat sa discut cu organul de politie (nu s-a lasat induplecat), asa ca mi-am continuat excurisa cu procesul verbal la purtator. Totusi, mi-am lasat o portita si am declarat la rubrica obiectii: "Viteza inregistrata de aparatul radar nu este conforma cu cea de deplasare". Nu stiu daca am formulat corect, cert e ca pe moment am vrut sa fac contestatie. In consecinta, ce ma sfatuiti sa fac? Daca formulez contestatie, cum sa procedez (o trimit prin posta, caci locuiesc in Buc si nu o sa mai pot ajunge in Sinaia prea curand). Am sanse sa castig? (momentan, situatia mea financiara este cel putin delicata, asa ca orice suma neanticipata ma poate zduncina). Va multumesc anticipat, a.c .
Răspuns la discuția Impozit pe venit neachitat
Va multumesc mult pentru raspuns, desi imi este putin teama de ce voi afla, stiu ca cel mai firesc lucru este o vizita la ANAF. Totusi, exista vreun mod in care pot evita rascolirea datoriei?
Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: in anul 2004 - 2005 am inchiriat un apartament proprietate personala pentru care am si facut un contract de inchiriere pe care l-am inregistrat la autoritatile fiscale competente. Conform legislatiei in vigoare, trebuia sa platesc un anumit impozit la stat, insa nu am facut-o integral (nu din rea vointa, ci din pricina unor dificultati materiale majore), ramasitele insumand atunci in jur de 600 lei. Am primit o perioada scurta de timp instiintari acasa (pana la sfarsitul lui 2005, inceputul lui 2006), dupa care acestea au incetat sa mai vina. Totodata, valabilitatea contractului de inchiriere a expirat (in toamna lui 2005), fara a mai fi prelungit. As vrea sa stiu daca sunt nevoit sa platesc datoriile si penalizarile aferente si daca sunt pasibil de o executare silita, este vorba de o perioada foarte lunga de timp, iar sumele ar fi considerabile. Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns pertinent, din unele surse am aflat ca exista un termen de prescriere...cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc anticipat,
Răspuns la discuția pensie urmas
Va multumesc mult pentru lamuriri si pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns. Informatiile obtinute pe aceasta cale imi sunt de un real folos.
Discuție pensie urmas
Buna ziua! am o nelamurire la care sper ca ma puteti ajuta. am terminat facultatea in anul 2007, iar pe perioada studiilor am beneficiat de pensie de urmas. ulterior m-am inscris la un master cu durata de doi ani in cadul unei institutii de invatamant de stat, cursuri la zi. am solicitat in continuare pensie de urmas (am adresat o intrebare la cp sector 2), iar raspunsul a fost negativ. Stiu ca intrebarea este tardiva, dar as vrea sa stiu daca mai aveam dreptul sau nu la pensia de pe urma tatalui meu. Va multumesc anticipat,