avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radar Sinaia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radar Sinaia

Buna ziua! o sa incerc sa-mi expun cat se poate de succint situatia in care ma aflu: sambata, 07 mai 2011, am fost inregistrat de un aparat radar fix cu viteza de 97 km/h, la intrarea in Sinaia. M-a oprit o masina de politie, 27 km/h peste viteza legala, tradusa in 3 puncte de penalizare si 4 puncte amenda (268 lei). Eu stiam ca radarele fixe nu mai functioneaza, asa ca nu mi-am pus nicio problema si am mers mai tare, intrucat traficul era foarte fluent. In zadar am incercat sa discut cu organul de politie (nu s-a lasat induplecat), asa ca mi-am continuat excurisa cu procesul verbal la purtator. Totusi, mi-am lasat o portita si am declarat la rubrica obiectii: "Viteza inregistrata de aparatul radar nu este conforma cu cea de deplasare". Nu stiu daca am formulat corect, cert e ca pe moment am vrut sa fac contestatie. In consecinta, ce ma sfatuiti sa fac? Daca formulez contestatie, cum sa procedez (o trimit prin posta, caci locuiesc in Buc si nu o sa mai pot ajunge in Sinaia prea curand). Am sanse sa castig? (momentan, situatia mea financiara este cel putin delicata, asa ca orice suma neanticipata ma poate zduncina). Va multumesc anticipat, a.c .
Cel mai recent răspuns: iskander239 , utilizator 16:41, 9 Mai 2011
trebuie sa formulati o plangere impotriva procesului verbal de contraventie, care se depune direct la judecatoria Sinaia, in termen de 15 de zile de la data incheierii p.v si pentru siguranta ar fi bine sa consultati si un avocat. Pentru castigarea cauzei, exista anumite detalii care trebuie avute in vedere...altfel...:-/
Nu am auzit ca politia nu are voie sa mai foloseasca radare fixe. Au trecut la cele mobile pentru ca sunt mai eficiente dar poate sa stea masina politiei pe loc si tot aia e.
Este neaparat necesara prezenta mea in Sinaia, nu exista alta modalitate de depunere a contestatiei? Sanse reale de castig credeti ca am, sau eforturile mele vor fi zadarnice? Va multumesc,
Sincer va spun ca sansele dv sunt minime. Ganditi-va ca politia nu emite un PV de contraventie fara sa aiba acoperire. Si dv chiar recunoasteti ca ati gresit si in instanta e posibil ca in cazul in care pierdeti sa va mai suplimenteze cu ceva atat la bani cat si la suspendarea permisului. Asa ca sfatul meu este sa o lasati mai moale cu reclamatiile mai ales ca nu aveti dreptate.
Adrian.Tudor a scris:

Sincer va spun ca sansele dv sunt minime. Ganditi-va ca politia nu emite un PV de contraventie fara sa aiba acoperire. Si dv chiar recunoasteti ca ati gresit si in instanta e posibil ca in cazul in care pierdeti sa va mai suplimenteze cu ceva atat la bani cat si la suspendarea permisului. Asa ca sfatul meu este sa o lasati mai moale cu reclamatiile mai ales ca nu aveti dreptate.
Cum adica sa mai suplimenteze cu ceva la bani? Cu tot respectul, suma maxima este 268 ron, dupa expirarea celor 48 ore si pana la calendele grecesti. Iar despre suspendarea permisului nu poate fi vorba, intrucat contraventie de depasire a vitezei maxime cu 27 km/h nu prevede acest lucru. Tind sa cres ca lucrati in structurile administrative, iar noi, "vitezomanii" va platim salariul.

Alte discuții în legătură

Amenda radar bagoly miklos bagoly miklos am circulat pe o portiune de drum cu doua benzi pe sens si in coloana cu alte doua masini eu fiind al treilea si ultimul. Pe mine m-a oprit agentul (singur ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pe 90 zile dxt_morgan dxt_morgan Buna ziua, mi s a retinut permisul de conducere pentru 90 zile, am platit amenda de 1100 lei in 48 ore dar as dori sa contest in instanta procesul verbal ... (vezi toată discuția)
Lipsa datelor de identificare ale aparatului radar de pe procesul verbal Avocat Julea Stefan Avocat Julea Stefan Iata un nou motiv de anulare care poate fi des folosit: De obicei, pe procesele verbale de contraventie se mentioneaza ca x a fost depistat cu auto ... ... (vezi toată discuția)