avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda radar

am circulat pe o portiune de drum cu doua benzi pe sens si in coloana cu alte doua masini eu fiind al treilea si ultimul. Pe mine m-a oprit agentul (singur fiind)de pe masina cu radar pretinzand ca am depasit viteza legala de 50km/h. Am solicitat sa-mi arata poza la care a raspuns ca nu permite legea, urcanduse in masina dupa cateva minute m-a chemat si mi-a aratat un filmuleti in care toti trei eram in aceas timp pe ecran spunand ca radarul putea masura viteza fiecaruia separat cum avansau primul mergand cu 51km/h al doilea cu 58km/h si eu din urma cu 76 km/h . Daca contest am sanse de castig pe baza ca nu exista o poza clara cu masina mea singura pe poza cu viteza masurata de radar?
Cel mai recent răspuns: Ofelia Teodorescu , Avocat 14:19, 25 Mai 2014
Aveti posibilitatea sa formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile.
Prima conditie pentru a avea sanse de castig este sa uzati de dreptul de a ataca procesul verbal respectiv.
Contestati pv de contraventie si solicitati comunicarea de catre politie a fotografiei respective,a certificatului de omologare a radarului,buletinul de verificare metrologica,autorizatia de operator radar etc.In functie de existenta si valabilitatea acestor acte va puteti construi apararea.
ma refer la situatie ca pe poza sint doua masini cum se identifica care cu cat circula?
contestatia pot trimite prin posta? unde gasesc modele de formulare?
Nu exista "modele de formulare". Plangerea contraventionala trebuie redactata si motivata in drept si in fapt in functie de situatia concreta a spetei dvoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie radar cj10srs cj10srs Salut, am fost surprins de aparatul radar in localitate cu 109km/h, am ramas fara carnet pe loc, am depus contestatie si l-am recuperat. Am avut prima ... (vezi toată discuția)
Contestatie politie... DanPadurescu DanPadurescu Am fost prins de radarul mobil,cu viteza de 78km/h,urcand un pod si fiind surprins de masina politiei care cobora.Am specificat politistului ca am sa contest ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal - suspendarea permisului de conducere r0bertC r0bertC Salutare, In data de 30 martie 2016 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, fiind surprins de detectorul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)